Izvor:
14.12.2016 u 23:48
0

Poslednji ispraćaj ljudine iz naroda: Sahranjen pevač koga je usmrtio pijani vozač!

Više stotina ljudi ispratilo je na večni počinak pevača grupe "Zavičaj" Dušana Stanića (50) koji je poginuo u saobraćajnoj nezgodi kod Čortanovaca.

Na sahranu pevača došli su porodica, prijatelji, vlasnici restorana u kojima je nastupao, ali i kolege pevači krajiške muzike, među kojima i Goci Ristić, pevač krajiške grupe "Žare i Goci".

Prijatelji i porodica oprostili su se od Dušana govorom, u kojem je rečeno da njemu nije bilo lako, da je izgebao tokom "Oluje" iz rodne Like, te da su svi njegovim odlaskom svi mnogo izgubili.

– Ovo je pretežak i pretužan zadatak, na poslednji put ispraćamo jednu ljudinu iz naroda – rekao je njegov prijatelj.

Dodaje je da se Dušan ponosno snalazio kada je sa porodicom bio u izbeglištu, a da je u Čortanovcima i šire bio poznat po lepoj pesmi i lepom glasu.

– Dušan je bio druževan, voleo šalu, u svakom društvu je bio omiljen i cenjen. Braća Stanići i njihovi grupa "Zavičaj" ulepšali mnoga slavlja druženja i humanitarne primedbe – dodaje se u govoru.

Kako je čreno, svu tu lepotu, prekinula je teška saobraćajna nesreća, a Banstol i Čortanovci posle njegove smrti nikada neće biti isti.

Neutešni roditelji Čeda i Smiljka jedva su izdržali sahranu, a njegov brat Đorđe ispričao je ranije da je sa mlađim bratom, sa kojim je zajedno pevao, kobne večeri trebalo da krenu da gostuju na televiziji.

– Čekao sam ga u Inđiji da dođe po mene pa da krenemo u jednu beogradsku TV stanicu po naš novi CD i da uživo nastupimo u programu. Dušan je uvek bio tačan i obično je dolazio malo ranije da popijemo kafu. Čim nije došao ranije, znao sam da nešto nije u redu – rekao je Đorđe.

Porodica Stanić već je izgubila jednog člana, kada je preminuo njihov najmlađi sin Milan.

Podsetimo, Dušan je poginuo u ponedeljak uveče na putu Sremski Karlovci – Inđija, kada je na njega dok je vozio „juga“ naleteo terenac engleskih registarskih tablica.

Džipom, koji je prešao suprotnu traku upravljao je Nikola Mundžić iz Inđije, za kog je utvrđeno da je bio pod uticajem alkohola.

Blic
Foto: Twitter/sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter