Izvor:
22.02.2017 u 19:40
0

OGREŠILI SE: MILENU DRAVIĆ IZBACILI SA AKADEMIJE!

Glumačka akademija nije garancija kojom se postaje dobar glumac. Mnoge legende jugoslovenskog i srpskog filma poput Milene Dravić, Slavka Štimca i Pavla Vuisića nikad nisu završili Fakultet dramskih umetnosti, a imaju uspešnu karijeru i prestižne domaće i međunarodne nagrade.

Milena Dravić uspela je da položi prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Olivera Katarina i Petar Kralj su neki od poznatih glumaca sa te klase. Ona je sedamdesetih godina bila izbačena sa fakulteta, jer je na predavanjima zbog snimanja nije bilo više od mesec dana. Godinama kasnije, njena profesorka Ognjenka Milićević je molila da se vrati i predložila da joj "Prekobrojna" bude diplomski rad, ali Dravićeva nije htela.

I omiljeni dečak jugoslovenskog filma Slavko Štimac jedan je od retkih glumaca bez formalnog glumačkog obrazovanja."Studirao sam književnost", otkrio je Štimac kome diploma nije bila prepreka da napravi zapaženu karijeru na filmu i u pozorištu.

Za ulogu Nataše u istomenom filmu Ljubiše Samardžića Tijana Kondić dobila je Zlatnu arenu u Puli. Međutim, ona nije uspela da upiše glumu i svoju sreću je našla daleko od Srbije. Zavšila je svetsku književnost."Odbijena sam tačno tri puta na Fakultetu dramske umetnosti u Beogradu. To iskustvo je odličan primer da je nekada dobro da u životu ne dobijete ono što želite u tom trenutku i lekcija da postoje situacije koje nisu fer", poručila je Tijana.

Bez glumačke škole su i Dragoljub Ljubičić Mićko, Bogoljub Mitić Đoša i Predrag Smiljković poznatiji kao Tika Špic.

Akademiju nisu imali ni Pavle Vuisić (bavio se novinarstvom), Miodrag Petrović Čkalja (studirao veterinu), Žika Milenković (književnost), ali su bili fantastčni glumci, ostavivši iza sebe legendarne filmove i serije.

kurir.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter