Izvor:
09.05.2017 u 15:48
0

ŽIKINA DARA OSTAVLJA IMOVINU SRBIJI: Sve prepisala Jugoslovenskoj kinoteci i Sterijinom pozorju!

Glumica Dara Čalenić, poznata kao istoimena supruga Žike Pavlović u prvim epizodama "Žikine dinastije", i njen suprug, reditelj Vladimir Petrić, sve što imaju ostaviće – Srbiji! Bračni par je skoro pola veka proveo u Sjedinjenim američkim državama, ali žele da se oduže srpskoj kulturi.

– Moja supruga i ja sve što imamo zaveštali smo Kinoteci i Pozorju. Bez tih dveju institucija ne bismo postali ovo što jesmo. Takva odluka proističe iz želje da se

odužimo zemlji u kojoj smo školovani i gde smo proveli mladost. Svojim naučno-vaspitnim radom odužio sam se i Americi, čiji sam takođe državljanin, gde mi je bilo omogućeno da se usavršim u oblasti koja me je zanimala – rekao je Petrić.

Svake godine, i pre bolesti koja je zadesila Daru (pre dve godine doživela je moždani udar), dolazili su na Sterijino pozorje u Novi sad, grad u kome je rođena. Zajedno sa suprugom glumica ima svoj fond "Dara Čalenić" i ustanovila je dve specijalne (novčane) nagrade za najbolju glumicu i glumca do 30 godina, koja se od 2004. uručuje na najvećem festivalu koji neguje srpsku savremenu dramu.

Izvor: Kurir

Foto: Facebook/Vladan Čalija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter