Izvor:
20.11.2017 u 20:44
0

EMINA JAHOVIĆ: Zbog ljubavi sam napustila i fakultet i svoju državu!

Pop pevačica Emina Jahović boravila je u Beogradu i prisetila se vremena kada je zbog ljubavi prema tadašnjem dečku ostavila fakultet i stan i otisnula se u nepoznatu zemlju, što se pokazalo kao ispravna odluka jer je osetila da to radi zbog pravog čoveka

Pevačica Emina Jahović (35) odavno nije dala toliko izjava za medije, kao poslednjih dana. Razlog za njeno odsustvo sa stranica magazina, pre svega, treba tražiti u tome što su u toku završni radovi na albumu “Daljina”. Dok publika s nestrpljenjem iščekuje nove pesme, a naročito duet sa Željkom Joksimovićem, Emina s podjednakim ushićenjem govori i o poslovnim poduhvatima koji nemaju veze s muzikom. Razgovor smo počeli njenim utiscima o modelima i samom događaju.

– Kad me neko pita šta je najvrednije u Beogradu i Srbiji uopšte, kažem – ljudi, prelepi i talentovani. Ovo što su večeras napravili prava je fantazija. Prostor je tako dekorisan da imam utisak da sam se obrela u nekoj bajci, a dobijam ideju i za snimanje spota. Dizajner Erdem je napravio takve stvari da se u haljini koju nosim večeras osećam kao da sam u modelu visoke mode.

Da li se vaš i Mustafin modni ukus podudaraju?

– U stvari, njemu se ne dopada samo kad su suknje ili haljine prekratke, a što se njega tiče, “sve mi boje lepo stoje”. On voli klasičnije oblačenje – bela košulja, lepe farmerke, fin kaiš, a ja se nikada nisam tako oblačila, već sam volela “rokenrol stil”, ali ljubav je čudo. Zaljubite se i sve se promeni.

Kada su vas pitali da sumirate svoj brak, rekli ste: “Na momente je bio trnovit, na momente valovit, ali nas je svaki kilometar koji smo prešli vodio korak dalje ka onom gde smo sada.” Šta je donosilo valovitost?

– Brakovi uglavnom počinju velikom strašću i ljubavlju, a kod nas je upravo tako bilo. Nenormalno sam se zaljubila u Mustafu. Posle tri dana preselila sam se u Istanbul, ne znajući šta će sa mnom biti. Sve sam ovde ostavila – i fakultet i stan u Beogradu, ali ispostavilo se da to nisam uradila tek tako. Jednostavno, osetila sam da je to moj čovek! On mi je na drugom sastanku rekao da ću biti majka njegove dece, a ja nisam imala utisak da me folira, kao što to znaju muškarci. Brak u inostranstvu je posebna priča. Vrlo sam nostalgična i teško stičem prijatelje. Moji najbolji prijatelji su iz Novog Pazara i Beograda. Srećom, sve je bilo baš kako treba.

Umete da kažete da Mustafi nije lako s vama jer ste veliki perfekcionista.

– To je njegov najveći problem, a i moj. Dovoljno je da vam kažem da sam danas, mada me je čekao ovaj važan događaj i veoma sam umorna, morala da odem i na trening. Teško je, ali ima to i pozitivnih strana. Da nisam bila takva, ne bih sve ovo postigla.

Da li Mustafu i sinove terate da budu kao vi?

– S perfekcionizmom se čovek rađa. Bitno mi je da su Jaman i Javuz odgovorni, džentlmeni, da ne lažu i da imaju čiste duše, kakve oni stvarno imaju, jer su ih nasledili od nas. Obojica su prave dobrice. To džentlmenstvo zaista mi je bitno. Kad odemo u prodavnicu, starijem Jamanu dam da ponese nekoliko kesa da bih ga i na tako običnim stvarima tome učila. Letos sam razmišljala da ga, tokom raspusta, zaposlim da radi u kafiću, jer želim da bude sposoban i snalažljiv. Kad im uz sve to damo dobro obrazovanje, mislim da će biti dovoljno.

Koliko je realno da vaš sin radi u kafiću?

– U kafiću našeg prijatelja, ali poenta je da radi. Stela Makartni je raznosila novine po komšiluku. Podrazumeva se da vodite računa o detetovoj sigurnosti, ali morate da ga naučite da se samo radom dolazi do novca, a ne traženjem od majke i oca.

Da li ste i vi prošli tu školu?

– Da, ali na drugi način, jer je moja porodica živela od skromnih lekarskih plata. I danas moram da radim, baš kao i Mustafa. Kada bismo prestali da radimo, ne bismo mogli da ovako živimo.

Koliko na način na koji vaspitavate Jamana i Javuza utiče činjenica da je vaša sestra dečji psiholog?

– Veoma je dobar stručnjak, a meni je istinski oslonac. Svojevremeno mi je pričala “nemoj ovako, nemoj onako”, a kad je dobila sina, rekla mi je: “Bila si u pravu, nije sve baš kao što piše u knjizi”. Iskustvo je čudo. Perfekcionizam neminovno nosi preteranu brigu o deci, ali s vremenom sam shvatila da je prava stvar kad majka i otac decu integrišu u svoj život, da deca rastu i žive uz njih, a ne da oni žive isključivo zbog dece. Kada je majka bolesna i neraspoložena, to će se neminovno odraziti na decu, baš kao i kada se divno oseća.

Kada vi ili Mustafa imate loš dan, da li je sinovima to jasno?

– Normalno je da vide i da plačem i da sam bolesna… Kakav bi to život bio ako bih im pokazivala samo lepe momente. Sutra, kad odu na školovanje, shvatili bi da svet nije takav.

Kada naiđu ti loši momenti, da li prvo razloge ispričate Mustafi ili pozovete mamu, sestru?

– Sve delim s Mustafom. Pored toga što mi je muž, on je i moj najveći prijatelj. Sad, dok odgovaram, shvatam da prvo zovem drugaricu Biseru, ona prva sve sazna.

Poznato je da već dugo niste samo u muzičkim, već i u beauty vodama. Šta je sada u planu?

– Moja kozmetička firma Yaemina preživljava neku vrstu revolucije. Dobila sam patent za šnalu, za koju verujem da će bitno doprineti rastu firme, a u planu su i parfemi i kozmetika. Ta šnala je fantastična! Verujem da će se žene zaljubiti u nju kao i ja, a očekujem i da ima prođu na svetskom tržištu, jer je zaista nešto posebno.

Izvor: Story
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter