Izvor:
22.01.2018 u 04:53
0

EMIR KUSTURICA U DRVENGRADU: Uručio nagradu „Drvo života“ glumci Aleksandru Berčeku!

Proslavljeni reditelj i osnivač “Kustendorfa” Emir Kusturica uručio je večeras u Drvengradu nagradu za buduće filmove “Drvo života” glumcu Aleksandru Berčeku, koga su gosti i posetioci 11. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala pozdravili dugim, gromoglasnim aplauzom.

Berček je bio iznenađen stojećim ovacijama, a ceremonija zatvaranja “Kustendorfa” počela je kratkim omažom koji je podsetio okupljene na najvažnije uloge jednog od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumaca.

Kusturica je rekao da je Berčeka upoznao kada je on “pokazivao ozbiljne simptome biznismena, u vreme kada je bio najslavniji, u vreme takozvanog češkog talasa kada su bioskopske dvorane u Beogradu imale 300-400 hiljada gledalaca”.

“On je upravo tada kupio prvi kombi i jedne večeri u Klubu književnika smo se sreli i dugo pričali. Najviše mi se svidelo to što ono što najbolje zna u svom životu, o tome uopšte nije pričao. Najviše je pričao od čega je sastavljen motor i kako zna da napravi generalku, donekle, ali ne do kraja”, ispričao je Kusturica.

On je dodao da kasnije, kada je sreo Marlona Branda, desila se ista stvar, pričao je o tome kako je bio politički proterivan, a nijednom rečju nije spomenuo ono što je najbolje radio.

“Izgleda da se teško može govoriti o glumi i da ona funkcioniše u trenutku kada neko zaželi da izrazi i kroz kameru proturi čitav paket osećanja, do te mere je ta igra zapravo igra staklenih perli”, istakao je Kusturica.

Berček je u šali rekao da je duboko uvređen Kusturičin rečima, jer je i tada, a i danas zna da napravi generalku.

“Danas živim u Maloj Remeti na Fruškoj gori i pravim razne stvari od drveta. Važno mi je da ostanem u kondiciji sa rukama i veštinama koje su važne za glumca”, rekao je on.

“Na ovo što je rekao moj veliki prijatelj, reditelj i graditelj nemam šta da dodam niti šta da oduzmem. Stojim iza svake njegove reči”, istakao je priznati glumac.

Pošto je dobio nagradu za buduće filmove, Berček je poručio reditelju Kusturici, “pamet u glavu”.

Berčeku i italijanskom reditelju Paolo Sorentinu je bila posvećena “Retrospektiva velikana” ovogodišnjeg “Kustendorfa”.

U okviru pomenutog programa prikazani su neki od najznačajnijih filmova iz njihove karijere, a Sorentinu je “Drvo života” uručeno na otvaranju festivala.

“Kustendorf”, koji je trajao od 16. januara, zatvoren je večeras, dodelom nagrada za najbolje filmove takmičarskog programa.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Linax FR

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter