Izvor:
18.03.2018 u 22:55
0

PREDIVNO: Ana i Švajni dali sinu ime Luka, a ovo je njegovo značenje!

Bivša teniserka Ana Ivanović i njen suprug, fudbaler Bastijan Švajnštajger, postali su roditelji.

Poznati par je dobio sina kom su dali ime Luka.

Danas je ovo jedno od najpopularnijih imena u Srbiji. U hrišćanskoj narodnoj tradiciji se praznuje dan namenjen svetom apostolu i evanđelisti Luki.

Luka je muško ime grčkog porekla izvedeno od grčke reči "luks". Što se značenja imena Luka tiče, moglo bi se prevesti kao "svetlost" ili "onaj koji obasjava".

Luka je na vrhu listi najčešće davanih imena dečacima rođenim u Srbiji i Hrvatskoj u proteklih 10 godina. Ovo ime je veoma popularno i u raznim evropskim zemljama. U Austriji, ime Luka je već poslednjih 12 godina na listi popularnosti na prvom mestu, a i u Nemačkoj se nalazi na samom vrhu liste.

Izvor: Alo.rs
Foto: Instagram/basti_ana

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter