Izvor:
12.08.2017 u 03:28
0

STRUČNJACI TVRDE: Ovo će biti najprofitabilnije profesije u budućnosti!

Iako je teško predvideti budućnost toka poslova na tako konkretnom nivou, neki stručnjaci su se u to upustili i evo koje su to potencijalno najbolje profesije.

Medicinski stručnjaci

Lekari i drugo medicinsko osoblje ostaće među prvima na listi zahtevanih poslova. Možda je tehnologija uznapredovala, ali pitanje je ko se usuđuje da ga operiše robot ili da ga neguje kompjuter umesto medicinskog osoblja.

Edukativni sektor

Razvoj veštačke inteligencije jeste u usponu, ali veštinama koje zahtevaju konkretan rad u promenljivim situacijama još su potrebni ljudi. Obrazovni sistem će se modernizovati, ali će nam vaspitači, učitelji i profesori biti i dalje neophodni.

Finansijski stručnjaci

Industrije će uvek imati svoje uspone i padove, a stručnjaci koji će analizirati i usmeravati finansijske tokove biće veoma traženi.

Informacione tehnologije

I dan-danas je to jedna od najtraženijih profesija i rast će se nastaviti.

Razvoj alternativnih izvora energije

U ovoj grani biće posla za razne vrste inženjera, ali i visokog menadžmenta.

Pravo i međunarodno pravo

Posle uvođenja novih tehnologija i načina rada, uključujući i internacionalno poslovanje, biće potrebe za ljudima koji razumeju i mogu da definišu zakone i pravila po kojima bi to sve funkcionisalo.

Kretori sadržaja

Zbog promena u marketinškoj profesiji porašće potreba za poslovnim piscima specijalizovanim za blogove, članke na sajtovima i specijalnim izveštajima.

Marketing stručnjaci

Porastom konkurencije rašće i potreba kompanija za marketing stručnjacima koji će nalaziti nove načine i ideje za prezentovanje.

Izvor: Cosmopolitan
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter