Izvor:
15.08.2017 u 13:37
0

TUŽNA SUDBINA RUSKIH SIJAMSKIH BLIZNAKINJA: Detinjstvo su provele kao zamorčići, a pravi PAKAO nastupio je posle izbavljenja!

Sijamske bliznakinje Maša i Daša Krivosljapova otete su od majke još u vreme Staljinove Sovjetske Rusije samo da bi bile podvrgavane medicinskim eksperimentima i istraživanjima.

Bile su spaljivane, izgladnjivane, smrzavane, držane veštački budnim, u njih su ubrizgavane razne radioaktivne i hemijske supstance, a i elektrošokove su upotrebljavali u suludim istraživanjima, i to sve jer su delile zajednički krvni sistem, ali imale i razdvojene nervne sisteme, piše Dejli mejl.

Iako su celog života živele po institucijama i o njihovom hororu se malo znalo, sada je cela priča izašla na videlo i to sve zahvaljujući novinarki Džulijet Batler.

Ona je otkrila da su se, iako su celog života delile stravične muke tokom detinjstva i po medicinskim i naučnim sanatorijumima, devojčice razvile u dve potpuno različite osobe. Dok je jedna bila okrutna, bezosećajna i psihopatski manipulativna prema svojoj sestri, druga je ostala nežna i osećajna, sa snažnom željom da živi normalan život.

– Nemam sumnje da je Maša bila psihopata, a da je Daša bila u emocionalno uslovljavajućem položaju i da je bila zlostavljana od strane svoje sestre – rekla je Batler koja je postala njihova prijateljica 1988. godine.

Odnos bliznakinja bio je veoma kompeksan i bez stalnih eksperimenata.

– Maša je Daši uskraćivala sve što je ova ikada želela. Kada je neko u takvom odnosu uvek ima mogućnost da ode. Maša je nije imala. Niti je mogla da ima odnos sa njihovom majkom, niti da upozna ljubav, niti da ima šansu da im se tela razdvoje –kaže ova novinarka.

Ona takođe otkriva da su bliznakinje odmah nakon rođenja januara 1950. bile oduzete od majke Jekaterine, kojoj je rečeno da su njene bebe umrle nakon carskog reza. Zatim su usledile godine eksperimenta i mučenja.

Bliznakinje su vremenom otpuštene iz pedijatrijskog instituta u školu za decu sa posebnim potrebama u unutrašnjosti Rusije. Nakon toga, mogle su da se vrate u roditeljski dom, ali su ih tamo sačekala braća koja su ih, zbog njihovog izgleda odbila.

Interesantno je da ni Daša ni Maša nisu mogle da se sete jezivih eksperimenata koje su preživele. Obe su pamtile samo retke srećne trenutke provedene sa lekarima i naučnicima.

Upravo sam ja bila ta koja im je rekla šta su sve doživljavale tokom detinjstva, jer su one sve to potpuno potisnule. "Pa, oni su samo radili svoj posao", rekla je Daša, dok je Maša bila besna. Čak i kada se Daša zaljubila i ljubav joj bila uzvraćena, Daša je odbila mladića jer niko nije smeo da ima Dašu sem Maše –priča Batler.

Tako je bilo i sa načinom života, budući da je Daša želela da radi, a Maša je samo želela da puši i pije alkohol, što su bile stvari koje Daša nije podnosila. Mir su na kraju pronašle u staračkom domu za veterane rada u kojem ih ljudi nisu osuđivali zbog njihovog neobičnog izgleda.

Spojene nesrećnom sudbinom, sestre su ostale zajedno do smrti 2003. godine postavši tako najstarije sijamske bliznakinje na svetu. Prvo je Maša umrla od srčanog udara u 54 godini. Kako Daša ni tada nije htela da im se hirurški odvoje tela, umrla je od trovanja krvi iz Dašinog tela u raspadanju, samo 17 sati nakon sestre.

izvor/istorijskizabavnik

foto/vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter