Izvor:
24.08.2017 u 16:13
0

DANAS SLAVIMO ČUDOTVORCA ČIJE SU MOŠTI ISCELITELJSKE: Prema verovanju, sve žene danas treba da se odreknu OVOGA!

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Svetog mučenika i arhiđakona Evploa.

Bio je đakon u Katani Sicilijskoj kada je car Dioklecijan poslao vojvodu Pentagura da baš tu uništi hrišćane. Pošto ih nije našao jer su se svi posakrivali neko je optužio Evpla da ide unaokolo s nekakvom knjigom koju čita hrišćanima – to je bilo Jevanđelje.

Rimljani su ga uhvatili i sa knjigom obešenom oko vrata poslali u tamnicu, gde je bio mučen, a potom i pogubljen.

Kad su ga izveli na gubilište Evplo je otvorio Sveto Jevanđelje i čitao je iz njega dugo narodu. Mnogi su tada, slušajući ga, prešli u Hristovu veru.

Posečen je 304. godine, a narod veruje da su mu mošti čudotvorne i da leče verujuće. Nakon 7 dana gladovanja predali su ga na muke. Silno su ga tukli gvozdenim motkama, a on im se rugao: „Ove su muke za mene kao paučina, nađite neke ljuće“.

Veruje se da žene, odmah ujutru, na njegov dan, moraju da se pomole ovom svetitelju, a da je greh gordosti ono čega se moraju odreći da bi izbegle nesreću koja će ih pratiti do kraja života.

Izvor:Kurir.rs
Foto:telegraph.co.uk

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter