12°C

Beograd

NEMA IZGOVORA: Nudimo vam petominutne vežbe koje će aktivirati mišiće celog tela!

Dosta je bilo kojekakvih izgovora da se propusti trening. Naravno, svi mi imamo obaveze, zahtevan posao, brige oko kuće i porodice, ali svakodnevno možemo da izdvojimo barem 15 minuta da ih poklonimo svom telu i pobrinemo se za svoj izgled, jer kada je trening u pitanju, 15 minuta dnevno svakako nije malo. Btino je da svoje zdravlje, izgled svog tela i dozu energije sebi postavite kao prioritet, pa vam neće biti teško da se probudite ranije 15 minuta, kako biste našli vremena za trening.

Leto je pred vratima i krajnje je vreme da počnemo sa radom!

Spremili smo za vas petominutne vežbe koje će aktivirati mišiće celog tela, i koje će vas polako ali sigurno dovesti do izvajane figure. Bitno je samo da svakoga dana za svaku vežbu izdvojite po 5 minuta svog vremena, kako biste aktivirali sve mišićne grupe:

Vežba 1:

Stanite stopalima razmaknutim u ravni sa ramenima, a oslonite se na laktove ruku, počnite svakodnevno da radite izdržaj i neka vaše startno vreme bude 20 sekunti, svakodnevno povećavajte za sekund, dva, dok ne stignete do minuta. Nakon svake serije vežbi uradite po jedan izdržaj.

Vežba 2:

Zauzmite isti stav kao za prvu vežbu, a onda izbacite prvo jednu, pa drugu nogu, pravo ispruženu sa zategnutim nožnim psrtima, koliko god možete u vis. Ponovite ovaj pokret što više puta možete, a svakodnevno povećavajte broj ponavljanja, makar za jedno.

Vežba 3:

Uradite bar 10 čučnjeva dnevno. Ukoliko počnete da vežbate svaki dan, potrudite se da radite po nekoliko serija, ali napredujte postepeno. 5 serija od po deset čučnjeva tokom dana, zaista ne zahtevaju prevelik napor, naročito ako serije izvodite na po 2-3 sata, a doneće veliki napredak vašoj zadnjoj loži i bićete zadovoljni kako vam stoje farmerice.

Vežba 4:

Radite različite vrste trbušnjaka u više serija svakodnevno, a broj ponavljanja povećavajte postepeno.

Ne zaboravite da pre i posle svakog treninga istegnete mišiće i razmrdate zglobove!

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar