27°C

Beograd

SAVETUJEMO: Kako na brzaka da dovedete figuru u red?

Umorni od posla i kućnih poslova, tu i tamo pronalazimo dodatne izgovore da ne idemo u teretanu.

Evo nekoliko korisnih saveta o tome kako možete promeniti izgled svoje figure pre odlaska na odmor.

Mali „zdravi“ obroci

Neprijatelji vitke figure su brzi obroci na poslu i domaće grickalice. Kažemo da jedemo zdravo, ali ako pažljivo pogledamo ishranu, često se ispostavi da i nije baš tako. Između glavnih obroka, tu i tamo mi žvaćemo nešto, a ovo često nije mali komad sira ili paradajz. Često su to slani štapići, keks ili još gore, slatkiši. I tako skupljamo zrno u zrno, a težina se ne miče. Drugi greh su slatki napici - voćni sokovi, da ne spominjemo gazirana pića, šećerne bombe koje uništavaju efekte čak i najbolje ishrane. Umesto njih - dan je bolje započeti toplom čašom vode sa limunom, koja će vas osvežiti, pomoći da očistite organizam od toksina i značajno poboljšati blagostanje.

Penjemo se stepenicama

Letnje temperature su došle i nemate snage da idete u teretanu, a živite na drugom, trećem ili petom spratu? Od danas, samo čvrsto odlučite da nećete koristiti lift. Penjanje stepenicama jača glutealne mišiće, kao i mišiće bedara i poboljšava čitav krvotok i omogućava sagorevanje mnogo kalorija.

Konopac za preskakanje

U svakodnevnoj žurbi na poslu i kod kuće, često je ostalo malo vremena da ostanete sa svojom porodicom, igrate se sa svojom decom i posvetite im dovoljno pažnje. Iz tog razloga, mi potpuno odustajemo od treninga, objašnjavajući da nešto mora biti uskraćeno. Greška! Ko je rekao da ne možete vežbati, na primer za vreme kuvanja ili kombinovati posao sa zadovoljstvom i ohrabriti decu da zajedno preskačete konopac. Ne samo da će nam se radosne uspomene iz detinjstva vratiti, već ćete imati odličan kardio trening.

Biciklizam

U bioskopu i na televiziji, pozorištu, i u drugim kulturnim objektima sada su letnje pauze. Plesni klubovi su čak i tokom vikenda prazni. Umesto da se dosađujete, pripremite svoj bicikl. Vožnja bicikla povećanja efikasnosti respiratornog sistema, pospešuje cirkulaciju, oblikuje butine i zadnjicu.

Pešačenje

Zaboravite saobraćajne gužve ili stajanje u prepunom autobusu ili tramvaju - samo izađite iz automobila ili tramvaja i idite pešice, na primer od posla do kuće. Pokušajte da učinite takav napor što je češće moguće. Besplatno je, a dodatno vam omogućava da ojačate srce, ne opterećujete zglobove ili kičmu i podupire mršavljenje.

Za nekoliko dana ili nedelja nećemo magično izgubiti sve dodatne kilograme. Dakle, ako se uprkos svim naporima i fitnes treninzima još uvek ne možete pohvaliti figurom iz snova, vredi razmisliti o kupovini kupaćeg kostima koji je pogodan za našu figuru na plaži i koji će vešto prikriti nesavršenosti i učiniti da izgledamo sjajno.

Uostalom, odmor je vreme za opuštanje i zabavu.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar