29°C

Beograd

FITNES ZA ONE SA MANJKOM VREMENA: Ovo su vežbe za zatezanje zadnjice koje možete da radite bilo gde!

Za sve one kojima dan traje kratko, a žele da dovedu svoju liniju do savršenstva!

Predstavljamo vam sjajne vežbe za zatezanje mišića gluteusa, dovoljno diskretne da možete da ih radite u bilo kom momentu.

1. Brazilka.

Ovu vežbu možete da radite dok perete zube! U proseku provodimo šest minuta dnevno u pranju zuba – to je 42 minuta nedeljno stezanja stražnjice, što je jednako času zatezanja stražnjice u teretani, a bez znoja!

  • Stanite uspravno, sa stopalima razmaknutim u širini kukova, i blago savijte kolena.
  • Držeći stomačne mišiće stegnute i leđa ispravljena (bez izvijanja), iskrivite kukove unapred dok stiskate gluteuse.
  • Dovršite pokret pomeranjem kukova unazad i otpuštanjem gluteusa.
  • Ponavljajte dok ne završite s pranjem.

2. Čelična stražnjica.

Ovo je pokret koji vam dopušta da izolujete mišiće stražnjice tako da možete da ih vežbate jedan za drugim. Možete da ga izvodite za radnim stolom, i to veoma diskretno – niko ništa neće primetiti!

  • Sedite na stolicu. Leva noga treba da vam je u normalnom položaju, sa stopalom ravno na zemlji. Desnu nogu prebacite preko leve, s desnim člankom na levom kolenu.
  • Zgrčite gluteus na desnoj strani, na strani noge koja je podignuta, na 30 sekundi. Ako osetite da vam desna strana malo podrhtava, uradite 50 kontrakcija na istoj strani, a zatim 30 sekundi duboke statičke kontrakcije (tako nazivamo izometriju).
  • Ponovite isto na drugoj strani.

3. Stalna zategnutost.

Ovo je vežba za zatezanje zadnjice. Lako je, ali (kao i uvek) krajnje delotvorno. Jednostavno stežite gluteus dok čekate autobus, između stanica dok putujete na posao, na crvenom svetlu, na poslovnim sastancima (da, dovoljno je diskretno!) i dok kuvate, perete auto ili slažete veš.

Zaista možete ovo da radite bilo kada, na bilo kom mestu – čak i dok čitate knjigu! Možete odabrati da li ćete ga zgrčiti 100 puta brzo ili polako; ili zadržati zgrčenog jedan celi minut; ili da prvo zgrčite jednu, a zatim drugu stranu. Sami odaberite.

lepaisrecna.rs
foto:arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar