2°C

Beograd

SAVET NAJPAMETNIJE DAME NA SVETU: Uz ove trikove ćete zauvek izgubiti suvišne kilograme!

Problematika današnjice koja najviše opterećuje lepši pol je kako da održi vitku liniju, a u potrazi za odgovorima brojne dame obratile su se najpametnijoj ženi na svetu.

Nedavno je žena sa najvišim koeficijentom inteligencije postala jako poznata zbog nečega što nisu matematička ili logička pitanja. Naime, brojne dame zanimalo je kako se hrani najpametnija žena na svetu i koji su njezini trikovi za mršavljenje. Marilin je ponudila devet saveta.

Amerikanka Marilin vos Savant koja se upisala u Ginisovu knjigu rekorda kao žena s najvišim koeficijentom inteligencije, uz saradnju na brojnim projektima podizanja svesti o znanju i metodologijama poboljšanja inteligencije kod dece, već gotovo trideset godina piše kolumnu u magazinu “Parade”.

1. Zaboravite na grickalice
Među primarnim pravilima koje će telo dovesti u red Marilin je navela izbacivanje grickalica iz kupovne korpe. Naime, kuhinjske police treba napuniti svim namirnicama za tri dnevna obroka, ali pri tome treba u potpunosti izostaviti slatke i slane grickalice poput keksa, čipsa i svih drugih za liniju opasnih zalogajčića.

2. Izbacite međuobroke
Umesto voća i sokova za međuobrok, kojima Marilin ne osporava zdravu ulogu u ishrani, ona savetuje šoljicu čaja. A savim suprotno od uobičajenih mišljenja o konzumiranju siromašne večere, ona dan završava uživajući u jelima koja god poželi, jer veruje da je hrana korisnija za telo kada ste gladni, a ne kada vam to nalaže raspored.

3. Odviknite se od kaloričnih rashlađenih napitaka
Sokove i mleko Marilin toleriše samo za vreme doručka, a važno pravilo kojeg se pridržava je ispijanje napitaka bez leda. Ona smatra kako uz led pića postaju vodenasta što uništava njihov ukus, pa imamo potrebu da to kompenzujemo dodatnim slatkim napicima. Osim toga voda od 22 stepena leti sasvim je dovoljna da rashladi telo izloženo spoljnim temperaturama od 38 stepeni i više, sve drugo je štetno.

4. Nikada nemojte “počistiti” tanjir
"Jesti previše hrane je najgora vrsta bacanja ukusne hrane", tvrdi najpametnija žena na svetu. Koliko god vaš obrok bio ukusan, najpristojnije za dobru liniju bilo bi da se naučite da deo hrane na tanjiru ostavite za sledeći obrok, ali nikako za užinu i grickanje. Onima koji se ne mogu kontrolisati Marilin je preporuča kuvanje i serviranje manjih porcija.

cosmopolitan.rs
Foto:Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar