26°C

Beograd

DA LI STE ZNALI: Na koje sve grupe mišića utiču sklekovi?

Sklekovi utiču na mnogo veći deo tela, ne samo na ruke.

Ukoliko ste početnik u vežbanju, svakako ćete uključiti sklekove u svoj trening. Bez obzira na to koliko dugo trenirate, ne bi trebalo da izostavljate muške ili ženske sklekove. Trening bez opterećenja se ne može zamisliti bez sklekova. Bilo da želite samo da održite formu ili ipak da nabacite mišićnu masu, uvek kada radite gornji deo tela, odradite neku seriju sklekova.

Ukoliko je vaš cilj veća mišićna masa, masivniji gornji deo tela i izvajani mišići, radite sklekove do maksimuma, do poslednjeg atoma snage. Napravite malu pauzu i nastavite ponovo koliko možete. Na taj način ćete dovoljno naprezati gornji deo tela.

Ako nemate takav cilj, onda nemojte preterivati nego radite 3 do 4 serije po 10 do 20 sklekova, u zavisnosti od kondicije.

Već smo rekli da sklekovi utiču na ceo gornji deo tela. Pored ruku, tačnije tricepsa, oni oblikuju i mišiće grudi, ali i rameni deo. Sklekovi utiču najpre na triceps (zadnji deo ruke), pa intenzivnim treningom, triceps dobija na punoći i mišići ruke izgledaju znatno veći. Zavisno od vrste sklekova koje radite možete jačati mišiće ramena, ali ne u tolikoj meri kao što je to slučaj sa rukama i grudima.

Međutim, redovnim vežbanjem, svakako ćete postići rezultate.

HappyTv.rs
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar