17°C

Beograd

PRESKAČEMO NAJBITNIJI DNEVNI OBROK: On nam ubrzava metabolizam, i reguliše kilažu!

Svakodnevnica, koja nam ne ostavlja izbora, tera nas da živimo “usput” i da vrlo često jedemo “s nogu”, preskačući obroke. To ostavlja snažne posledice kako na naše zdravlje, tako i na naše telo.

Obrok koji najčešće preskačemo je zapravo najvažniji u toku dana. Kvalitetan doručak je obrok koji nam obezbeđuje neophodnu energiju, koja je preduslov za kvalitetan i produktivni radni dan.

S obzirom na način života kojim živimo, najčešće preskačemo najvažniji obrok u toku dana. Sam doručak je obrok, koji određuje, kako će naši ostali obroci izgledati.

Kada za doručak našem organizmu ne obezbedimo sve što mu je potrebno, on će tokom dana zahtevati da izgubljeno nadoknadimo i to najčešće u vidu slatkiša i brze hrane.

Kvalitetan doručak duže će nas držati sitima, pa će obezbediti da za ručak pojedete dovoljno i na taj način ćete izbeći “prejedanje”, koje je najveći neprijatelj nagomilanog sala na stomaku.

Jedna od najboljih opcija za zdrav doručak je ovsena kaša, koju ćete sami napraviti. Ovaj brzi doručak držaće nas sitima barem 3 sata i sprečiće da na pauzu za ručak odemo pregladneli i pojedemo nepotrebno veliku porciju.

Vlakna, kojima je ovsena kaša bogata, čine nas duže sitima i utiču na naš metabolizam, što nakon nekog vremena dovodi i do gubitka suvišnih kilograma. Uz to, ovaj obrok omogućiće vam i neophodan unos vitamina, jer je ovsena kaša mnogo ukusnija kada joj dodate sveže voće.

Priprema ovog obroka oduzeće vam svega 5 minuta ujutru, možete je poneti na posao i na ovaj način, usvojiti važnu i zdravu naviku i uz to izgubiti koji kilogram, što će vas posebno obradovati.

Izvor: Lepota i zdravlje
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar