14°C

Beograd

IZ VAŠE RERNE: Domaći DŽEM!

  • 2 kilograma bresaka (recept odgovara i nektarinama, kajsijama i šljivama)
  • po želji kašika-dve belog ili žutog šećera

Priprema:


Operite voće, prepolovite i izvadite koštice. Poređajte polutke u pleh (kora dole) i poprskajte šećerom.

Pecite na temperaturi od 170°C oko pola sata, dok voće ne omekša pod kašikom i ne otpusti višak vode.

Toplo voće složite u sterilisane vruće tegle, pristiskajući ga tako da istisnete vazduh.

Napomena: po želji, možete dodati i druge arome – malo cimeta, vanil-šećera ili ruma. Ovakav džem ne može dugo da stoji, ali ukućani će taj problem brzo rešiti jer je ukus nenadmašan.

glossy.rs
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar