1°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Nezavisne

ŠTA KUVATI SUTRA: Ništa na mufte, kuvamo ćufte!

Šta ćemo kuvati sutra, a da bude brzo i nešto što svi ukućani vole? Pa naravno, omiljeno jelo svih generacija - ćufte u paradajz sosu.

Dodajte uz njih pire krompir i imate magiju!

I ne zaboravite, u pire krompir dodajte malo neutralne pavlake za kuvanje, dobićete glatku testuru kao iz najboljih restorana.

Počnimo...

Za ćufte:

  • 1kg mlevenog mesa
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 2 jaja
  • 3 kašike prezli
  • 150-200g sira gaude
  • lišće peršuna
  • vegeta, biber
  • malo ulja

Za sos:

  • 500 ml gustog soka od paradajza
  • 400 ml mleka
  • 500-600 ml vode
  • 3 kašike brašna
  • 1-2 kasike slatke mlevene crvene paprike
  • vegeta, bosiljak

Način pripreme:

U secku iseckati sitno luk, beli luk i lišće peršuna. U dublju činiju staviti meso i dodati iseckanu mešavinu luka i peršuna. Dodati jaja, prezle, vegetu i biber i dobro rukom izmešati.

Sir iseckati na kockice od otrpilike 1cm x 1cm. Uzimati po malo mesa, oblikovati u malu pljeskavicu i preko staviti sir.

Formirati ćufticu tako da je sir u sredini.

Ćuftice na kratko sa svih strana propržiiti na malo ulja, dok ne dobiju smeđu boju .

Paradajz sok zagrejati u šerpi i dodati brašno i crvenu papriku uz mešanje. Promešati i naliti sa mlekom i vodom. Začiniti i mešati dok ne proključa. Dublju tespsiju ili keramičku ili glinenu posudu nauljiti malo i poredati ćuftice. Preliti sa sosom tako da se ćufte prekriju. Ubaciti malo bosiljka, poklopiti i staviti u rernu da se krcka oko 1h na 220 stepeni.

Poslužiti toplo. 

Prijatno i...javite nam utiske!

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti