26°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf

Ovo su SITUACIJE u toku dana u kojima bi trebalo da IZBEGAVATE ispijanje VODE

Potrudite se!

SVE O KORONI

LJUDI SE KUPAJU GDE STIGNU A OVA OPASNA STVAR VREBA: Neke plaže su RAJ NA ZEMLJI

POTRAŽNJA ZA MEDICINSKIM SESTRAMA I LEKARIMA U DOBA KORONE: Ova zanimanja su DEFICITARNA

U VOJVODINI 3.790 POZITIVNIH NA KORONA VIRUS: U Novom Sadu 1.790

Kada smo konačno naučili koliko vode treba piti dnevno, pitanje je da li smo naučili i kako se ona pravilno pije? Verovali ili ne, postoji nekoliko trenutaka u toku dana kada bi vodu trebalo da izbegavamo.

Tokom obroka

Jedan ili dva gutljaja neće izazvati probleme. Ipak, previše vode u toku jela može izazvati nadimanje, ali i ometati pravilno varenje hrane. Pre nego što počnete da jedete tada je pravo vreme da popijete vodu. Ne samo što ćete se hidrirati već ćete izbeći i unos viška kalorija.

Tokom vežbanja

Našem telu su potrebni elektroliti, poput kalijuma i natrijuma kako bi se sprečilo grčenje mišića. Konzumiranje puno vode može razrediti količinu ovih hranljivih sastojaka u telu. Najbolje je da odaberete vodu obogaćenu elektrolitima tokom vežbanja.

Dok stojite

Prema pravilima ajurbedske ishrane, ne bismo smeli da pijemo vodu stojeći. Ipak, ovo nisu dokazala nikakva istraživanja, pa se baš i ne može uvrstiti u zvanične savete.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti