2°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: kurir.rs

HRSKAVO I SOČNO PUNJENO PILE U BELOM VINU (RECEPT)

Sa ovim receptom možete da dočekate i goste.

Sastojci:

Pile, pola kašičice mešanog mlevenog bibera, kašičica soli, 50 ml maslinovog ulja, 2 kašike senfa, pola kašičice karija, 2 kašičice crvene paprike, prstohvet cimeta, čili po ukusu, 5-6 sitnijih jabuka, 2 limuna, 6 glavica belog luka, malo parče đumbira iseckano, 1-2 grančice ruzmarina, 200 ml belog vina, puter isečen na komade.

Priprema:

PROČITAJTE JOŠ

SPREČENO KRIJUMČARENJE cigareta iz Bugarske u Srbiju! Zaplenjeno na STOTINE KUTIJA!

Marić VEČERAS RUŠI TABUE! Najnovija "Ćirilica" u 21 sat!

PEH ZA NAJBOLJEG SPORTISTU SVETA Istegao ligamente, van terena šest meseci

Kožu pileta odlepite od strane leđa u pravcu vrata prema batacima i trtici, nakon toga okrenite pile i kožu odlepite na isti način od strane grudi. U posudi pomešajte sastojke: miks bibera, so, maslinovo ulje, kari, senf, dimljenu papriku, krupnije samleven čili (po želji) i prstohvat cimeta, prelitje sokom jednog limuna. Lepo promešajte i smesom namažite pile unutra, ispod kože i spolja. Pile ostavite bar na jedan sat da se začini, pa prebacite sa grudima na dole u posudu sa poklopcem. Glavice belog luka oljuštite samo od spoljašnjih listova i isecite po sredini. Polovinu belog luka stavite u unutrašnjost pileta zajedno sa ruzmarinom, parčetom đumbira i celim limunom, izbušenim nožem na par mesta. Oko pileta stavite cele, neoljuštene jabuke, očišćene samo od drške i preostale polovine belog luka. Sipajte belo vino i preko pileta poređajtje komade maslaca. Posudu poklopcite i stavite u donji deo rerne. Rernu ugrejte na 180 stepeni i uključite ventilator i pecite pile oko sat, sat i nešto. Pred kraj otvorite posudu i vratite u rernu da dobijete hrskavu koricu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar