11°C

Beograd

BEZ POSLEDICA: Laži koje uvek smete da kažete partneru!

Odavno postoji veliki broj teorija o malim, belim lažima, koje neki odobravaju, dok ima i onih koji nikada ne bi pristali da se služe njima. Ipak, prema mišljenju stručnjaka, ove vrste laži su nekada veoma poželjene i mogu pozitivno da utiču na emotivni odnos partnera.

Oni su izdvojili 5 laži koje uvek smete da kažete partneru:

1. U pravu si

Svaka žena je gotovo sigurno nekada upotrebila ove čarobne reči, obično kada želi da prekine bezveznu svađu. Iako je ova rečenica protivna intuiciji, ona u tim situacijama spade u laž, a stručnjaci smatraju da je dozvoljena i da ima dobar učinak.

2. Izgledaš sjajno

Takođe jedna od rečenica koje često koristimo je Izgledaš sjajno, a odnosi se na sve one trenutke kada se partner ne oseća samopouzdano. Uvek kada je potrebna potpora, žena slobodno sme da se posluži ovom malom laži.

3. Volim te više od bilo čega na svetu

Da li znate šta je obmanjujuča nežnost? Stručnjaci sa Univerziteta DePaul su otkrili da je reč o vrsti laganja koja može da pomogne parovima u održavanju ljubavne veze. Veliki izlivi nežnosti su nerealni, ali ti epiteti mogu u trenutku da glorifikuju stvarne osećaje, te da dodatno rasplamsa osećanja.

4. Dobro sam

Sasvim je normalno da se u određenim situacijama izgovori ova rečenicu, a obično je cilj zaštititi partnera od stresa kroz koji prolazimo. Ovo je mala bela laž koja je skroz dozvoljena.

5. Razumem te

Razumevanje je ključni deo odnosa, a reč podrške je posebno značajna kada jedan od partnera prolazi kroz neki težak period, ili situaciju. Tako, na primer, za najobičniju neprijatnost koju je doživeo, trebalo bi da pokažete razumevanje, čak i ako se možda ne slažete sa njim u potpunosti.

Happytv.tv
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar