10°C

Beograd

OTKRIVAMO: O čemu treba da pričate pre prvog s*ksualnog odnosa?

Najvažniji faktor u intimnim odnosima je poverenje, a ono se može ojačati samo putem otvorenih razgovora. Evo nekoliko tema o kojima svakako treba da razgovarate pre prvog puta.

Vaš stav prema seksu

Kakvo mesto ima seks u vašem životu i kako se osećate intimno s tom osobom? Logičan nastavak romantičnih odnosa, način da se dobije novo seksualno iskustvo, pokušaj da se na kratko zaborave sećanja na prošlost - može biti mnogo opcija. Najvažnije je da se vaši pogledi na intimni deo života poklapaju sa stavovima partnera: ako je seks na jednu noć, a vi očigledno očekujete više, malo je verovatno da će iz toga proizaći nešto dobro. Dakle, otvoreno razgovarajte o svemu.

Seksualno zdravlje

Nema ničega čudnog u međusobnom razjašnjavanju vašeg seksualnog zdravlja. Ponekad simptomi mogu biti tako pažljivo skriveni da pacijentu može izgledati kao da je sve u redu. Ako ste se obavezali na odnos poverenja i dugotrajnosti, idite sa svojim partnerom na kliniku i zajedno proverite sve potrebne testove. To će dodatno povećati vaše samopouzdanje: više ne morate da brinete tokom seksa zbog činjenice da možete dobiti seksualno prenosivu infekciju. Inače, ako vi ili vaš mladić pronađete neku bolest, to nije razlog za pauziranje seksualnog života ili potpuno napuštanje odnosa - na sreću, ima mnogo načina da uživamo u intimnosti.

Kontracepcija

Kondomi se smatraju "win-win" opcijom... samo ako vaš partner nije alergičan na lateks! Zato je potrebno unapred diskutovati o načinu zaštite od trudnoće i polno prenosivih bolesti. Razmislite o svim mogućim opcijama, razgovarajte o sklonostima, odmerite prednosti i nedostatke - glavna stvar je da i vi i vaš partner imate udobnost dok imate seks koji je u isto vreme siguran.

Psihološka trauma

Ako ste ikada iskusili negativno iskustvo tokom fizičke intimnosti, a ponavljanje može uticati na vaše mentalno stanje, trebalo bi o tome reći svom partneru. Ne morate ulaziti u detalje, ali je potrebno spomenuti to - na taj način ćete se zaštititi od novih povreda i ojačati vezu sa drugom polovinom, govoreći o teškom trenutku vašeg života.

Lične granice

Imate li svoje "zabranjene" zone i pokrete? Nemojte se plašiti da ćete uništite intimni život tako što ćete reći svom partneru o njima. Otvoreno upozoravajući da vam se nešto ne sviđa, povećavate šanse da će partner nakon slušanja učiniti vaš seks savršenim.

Vaše seksualne preferencije

Mnogi smatraju da je diskusija o intimnim detaljima neromantična. Možda jeste. Ali što pre naučite o erogenim zonama, seksualnim fantazijama i preferencijama jednih drugih, brže ćete moći da nađete međusobno razumevanje u intimnom životu.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar