2°C

Beograd

MUŠKARCI OTKRILI: Šta to žele od žena?

Verovatno ne postoji par koji nije uveren da je za dobru i stabilnu vezu potrebno mnogo „gimnastike“. Odnosi imaju svoju vlastitu dinamiku i menjaju se kako se partneri menjaju tokom vremena. Srećom, postoje neke konstante u ovoj igri.

Ako pitate psihologe, pa čak i one koji su zainteresovani (recimo muškarce), ispostavilo se da postoji dosta stvari koje mi žene možemo učiniti da bi bile još jače, sigurnije i - što je važnije - srećnije.

Ne stidite se svog tela

Prva i osnovna stvar: muškarci bi želeli da budemo ljubaznije prema našim telima! U njihovim očima, ona su savršena, a celulit, strije i drugi "izumi" na koje se stalno žalimo nisu ništa drugo do izumi šarenih časopisa. Dakle, ukratko: da u večernjim satima ne gasimo svetlo u spavaćoj sobi, da se spontano kupamo u jezeru gole, uradimo nešto neočekivano i iznenađujuće bez straha da "naše telo nije dovoljno spremno" ili da nije u formi. Ni u jednom drugom trenutku žena nije zanimljivija muškarcu nego kad se oseća dobro sa sobom.

Pohvalite svog partnera

Nisu samo žene gladne lepih reči. Ako pitate muškarce, upravo taj element često nedostaje u vezi: svako voli da bude cenjen bez obzira na to da li se radi o više postignuća, uspeha na poslu ili ... izgledu. Pa, zašto bi to bilo drugačije? Lepa reč, čak i mala, može zadovoljiti oba pola u jednakoj meri - zapamtite ovo i recite lepe reči svom partneru s vremena na vreme.

Pozovite ga na večeru

Drugi stereotip - zašto bismo samo čekali da nas pozovu? Ponekad je vredno razmotriti šta želimo i umesto da čekamo da predlog padne sa usana voljene osobe, predvidite ga. Mi nismo lošiji vozači od muškaraca, a plaćanje večere svaki put nije gest koji je rezervisan samo za muškarce.

Predložite seks

Svi parovi koji su dozvolili sebi da preokrenu uloge priznaće da je to bila definitivna prednost za oboje. Takav krupni plan može biti potpuno nepredvidiv i uzbudljiv.

Dajte mu cveće

Da, to nije greška! Iako zvuči kao neuobičajena muška fantazija, ispostavlja se da su mnogi muškarci koji su pitani o tome šta bi hteli promeniti u vezi, odgovorili da žele da prekinu mentalni obrazac prema kojem samo žena može dobit cvet. Barem jednom. Probajte!

Pišite više poruka tokom dana

Šta ako preokrenete ulogu i pokrenete kontakt kada je to najmanje očekivano od nas? Mnogi partneri priznaju da ova nevina fantazija u životu ima veliku uzročnu moć.

Jasno komunicirajte

Ovo je verovatno najteža optužba od strane muškaraca i, nažalost, nije neopravdana. Često se plašeći da ne preteraju ili u strahu od nesporazuma, ili još gore, gneva druge strane, umesto da igraju otvorenim kartama, žene služe polu-rečima, ili dvosmisleno odgovaraju, što razgovor može da odvede u potpuno drugačijem smeru. Muškarci više vole otvorenu poruku "kao iz puške" sa kojom se mogu odmah suočiti i krenuti u akciju. Provereno!

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar