17°C

Beograd

SAVETUJEMO: Kako da se ponovo zaljubite?

Na njihovo čuđenje, postoje ljudi kojima teško ide zaljubljivanje. Uglavnom su to osobe koje su bile povređene ili koje su skeptične kada se radi o ljubavi. Ukoliko se radi o sopstvenom izboru, onda nema prostora za brigu. Ipak, šta je sa onima koji bi želeli da nađu ljubav, ali nikako ne uspevaju? Koncentrisaćemo se na moguće razloge za ovakvo stanje, kao i na rešenje ovog problema.

Traumatično iskustvo u ljubavi

Najčešći razlog zašto neko ima problem da se zaljubi, jeste loše iskustvo. Neko posle lošeg iskustva krene relativno brzo dalje. Opet, na nekome ono ostavi trag, toliki da se čovek uvek seti loših momenata iz prethodne veze, kada dođe u kontakt sa nekim novim.

Prethodni partner

Nakon raskida, potrebno je vreme da se preboli isti. Ukoliko imate želju da ponovo osetite leptiriće u stomaku, a ne uspevate, možda razlog leži u skorom raskidu. Kada kažemo skorom, mislimo skorom za vas! Pre nego što uplovite u novu vezu, uverite se da ste okrenuli list i potpuno preboleli prethodnog partnera.

Strah od odbijanja

Svi želimo da budemo prihvaćeni i naravno, voljeni. Ukoliko vaša nesigurnost u sebe ide dotle da želite da budete prihvaćeni od svih, moguće je da vas strah od odbijanja sprečava da se zaljubite.

Porodični odnosi utiču na vaše poimanje ljubavi

Ukoliko ste prilikom odrastanja imali u svom okruženju model toksičnog odnosa, to je zasigurno uticalo na vas. Naime, može biti da ne želite da prolazite kroz ono kroz šta je prošao neko od roditelja: Nedostatak poštovanja, česte svađe, prevare...

Gubitak kontole

Ovo je jedan od najzanimljivijih razloga zbog kojih je nekima teško da se povežu sa drugom osobom. Kada smo zaljubljeni, spremni smo na svakakve ludosti i rizike, a to je ono što plaši. U neku ruku, pored toga što je divno biti zaljubljen je i opasno i rizično. Nikada ne znamo kuda će nas osećanja odvesti i kakav će biti kraj. Svesni toga, neki sebi onemogućavaju prepuštanje emocijama (nekada nesvesno) i traže izgovor za bežanje, čim osete da se će se zaljubiti.

Šta treba da učinite kako biste se opet zaljubili

Na prvom mestu, morate se zagledati duboko u sebe i pronaći izvor problema. Kažu da je pronalaženje problema, pola puta do rešenja istog. Ne zaboravite da nekada razlog leži u tome da jednostavno niste sreli pravu osobu. Budite iskreni prema sebi, to je u vašem najboljem interesu.

Druga stvar, nemojte postati opsednuti idejom o nemogućnosti pronalaženja ljubavi. Na taj način, ulažete mnogo negativne energije u ovaj aspekt života. Upamtite da se najbolje stvari dešavaju onda kada se najmanje nadate.

Počnite od nule kada se radi o vašoj viziji ljubavi. Razbijte predrasude. Nisu svi muškarci isti, kao što nisu ni žene. Jedno ili više negativnih iskustava, ne znači da će sva biti takva. Budite oprezni, ali ne dižite zid oko sebe previsoko. Budite hrabri, jer samo oni koji rizikuju, mogu dobiti. Ljubav je svakako vredna toga.

Ženski Magazin
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar