14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

HOĆEMO LI U MOJ ILI U TOJ STAN: Kako je korona uticala na parove?

Usled pandemije korona virusa građani širom sveta su pod karantinom, što je neke mlade parove nateralo da ubrzaju svoje veze i usele se zajedno.

Do skoro je najduži period vremena koji je Eva Letonko odjednom provela sa svojim partnerom bio samo dve nedelje.

Tokom cele njihove jednogodišnje veze Letonko (31) je živela u Brajtonu dok je Diego Vidal-Kruzpieto (30) bio u Jorku, gde je završavao svoj doktorat. Viđali su se svakog drugog vikenda.

Sada kada ih je korona virus primorao na suživot, žive i rade zajedno.

- Pokušavamo da oboje radimo u jednoj prostoriji, da vežbamo jedno pred drugim. kaže Letonko. Naravno da nam cela ova situacija malo testira strpljenje. Učimo da postavljamo granice jedno sa drugim i učimo nove stvari jedno o drugom, ali zapravo je baš lepo što smo u ovome zajedno. Znam da su neki parovi razdvojeni, tako da smo nas dvoje imali sreće -

Nisu jedini koji su bili primorani da naprave ovakav izbor. Ograničenje kretanja je ubrzalo tok mnogih veza, makar privremeno. Suočeni sa mogućnošću da budu razdvojeni na neodređeno vreme, mnogi parovi su odlučili da se zapitaju: da se uselimo kod tebe ili kod mene?

Dženi Haris, zamenica glavnog medicinskog službenika Velike Britanije, nevoljno je u utorak preuzela ulogu bračne savetnice, kada je na konferenciji za štampu potvrdila da parovi koji u ovom trenutku žive odvojeno moraju ili ostati odvojeni ili se useliti zajedno.

Za parove koji nisu dugo zajedno, to može sa sobom da donese mnoge izazove. "U narednom periodu, koji može dugo potrajati, mnogima će veza prolaziti kroz brojne testove", kaže Haris.

PROČITAJTE JOŠ

ŽIVOJINOVIĆI SLAVE U VANREDNOM STANJU: Viktor napunio 22, a Brena mu ovako čestitala! HIT SNIMAK!

LUKSUZ U DOBA KORONE: Pogledajte gde je Stoja u izolaciji! (FOTO)

INTERESANTNO: Posetite Beogradsku tvrđavu preko aplikacije Cultural Place!

FILMSKA VOŽNJA: Nije mogla da dobije Hitnu, a porođaj počinje!

PESAK SA ISTOKA ZAGADIO BEOGRAD: Novo objašnjenje zašto je prestonica pre tri dana bila najzageđeniji grad na svetu

Eva Letonko je optimistična i već se brine koliko će joj Diego nedostajati kada karantin prestane i ona se vrati kući, u Brajton. 

-Mislim da ćemo strašno nedostajati jedno drugom kada se opet budemo razdvojili -

Još jedan par, Luiza Dejvis (27) i njen dečko sa kojim je oko dve godine, nisu planirali da žive zajedno pre početka pandemije.

-To je prosto delovalo kao baš veliki korak - kaže ona.

On se u utorak uselio u njen stan u južnom delu Londona i, kako tvrdi Luiza, to je bila dobra odluka s obzirom na to da ne znaju kada bi u suprotnom sledeći put mogli da se vide. "Pritisak je sa obe strane. Pritisak da se možda nećemo uopšte videti duži vremenski period, ali tu je i pritisak zajedničkog života na jako malom prostoru."

U međuvremenu, za Fadžaha (27) iz Hempšira nije bilo sumnje da ne želi da se odvaja od svog partnera sa kojim je već skoro dve godine. Makar to značilo da mora svom konzervativnom ocu da prizna da je gej.

Fadžahove majka i sestre sa kojima on živi znaju za njegovu orijentaciju, dok otac ne živi sa njima, već radi u inostranstvu.

-Nisam mislio da ću ikada morati da mu kažem-

Kada mu se otac pre mesec dana vratio u Veliku Britaniju zbog korona virusa, Fadžah je stisao zube i priznao ocu da je gej. "Nije baš sjajno prošlo, bilo je tu mnogo besa."

Za Fadžaha, ovo je bila odluka više iz praktičnih nego sentimentalnih razloga.

-Da li da uopšte ne vidim svoju porodicu za sve vreme koliko će trajati karantin da bih poštedeo oca blage neprijatnosti ili da izložim svog partnera izuzetno nezgodnoj situaciji? -

Kada se njegov partner uselio sa njima, Fadža kaže da su prvih nekoliko dana bili "malo neprijatni, ali sada samo živimo život normalno. Kao da imamo cimere."

Takođe objašnjava kako mu je neobično laknulo da se "autuje" ocu i kako je korona virus samo ubrzao neizbežno.

- Svakako sam planiramo i da živim sa svojim partnerom u nekom trenutku

- Samo idealno to ne bi bilo u ovakvim okolnostima -

Arvin Kist (42) i Ana Lič iz Hejstingsa su bili zajedno samo šest meseci pre nego što je sve ovo počelo. "Dat nam je izbor: ili ćemo se izolovati jedno bez drugog ili ćemo živeti zajedno - od sutra, a na neodređen vremenski period", kaže Kist. "Ono prvo nije bilo u opticaju - mogli bi da prođu meseci bez da se vidimo."

Od kad se ana uselila kod njega, on opisuje kako jedno drugom pomažu da razmišljaju pozitivno i odmore od vesti. "Tolika je podrška kada ti je neko tu... Ne mogu da zamislim kako je ljudima koji su sami."

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti