10°C

Beograd

LAKO DO SAVRŠENE KOSE: Fenomenalni saveti za negu!

Svaka od nas prošla je kroz one dobre, ali i loše dane, kada su kosa i frizura u pitanju. Pa ipak, postoje trikovi uz pomoć kojih, svaki bad hair day može postati dobar, vaše lokne mogu biti savršene, kosa može brže rasti, a krajevi mogu biti zdravi. Možda zvuči neverovatno, ali uz prave beauty savete, sve je moguće!

Evo nekih trikova za zdravu i savršenu kosu:

1. Kada se fenirate, ostavite kosu da se malo ohladi pa tek onda izvucite četku ispod pramena kose. Na ovaj način sprečićete ubrzano lomljenje dlake.

2. Da biste osvežili volumen vaše kose i sačuvali krajeve, koristite dugme za cold na fenu. Hladan vazduh sporije će osušiti kosu, ali će joj dati zdraviji izgled i manje će je oštetiti.

3. Ukoliko imate retku i tanku kosu, najbolji način da postignete vizuelno gušći efekat je da je s vremena na vreme skratite 2 cm, kako bi vaši krajevi izgledali voluminoznije i zdravije.

4. Zdrava kosa čuva boju duže od oštećene. Zato jednom nedeljno uradite detaljan tretman nege kose, kako bi ona ostala zdrava, bujna i sjajna.

5. Jako je važno da ćelije dlake budu nahranjene, tako da koristite masku za kosu pri svakom pranju.

6. Ukoliko želite extra volumen, pre spavanja nanesite šampon za suvo pranje, a zatim kosu svežite u punđu sa kojom ćete prespavati. Efekat koji ćete videti ujutru će vas oduševiti.

7. Jednom u 10 dana uradite piling temena glave, kako biste otklonili mrtve ćelije i omogućili koži da diše.

8. Ukoliko ste slučajno stavili previše proizvoda na kosu, i niste ga lepo isprali, pređite kosu šamponom za suvo pranje koji će pokupiti ostatke proizvoda, a kosa će ostati čista i puna volumena.

Lepota i Zdravlje
Foto:Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar