-4°C

Beograd

SPAS ZA SVE ŽENE: Uz pomoć PUDERA U PRAHU možete izgledati SAVRŠENO! (FOTO)

Mnogo žena nije vešto sa nanošenjem pudera, ali uz nekoliko trikova sve je lakše.

Puder u prahu za setovanje šminke je jedan od najomražnijih make-up proizvoda kod većine dama koje se same šminkaju. Na njihovom licu često izgleda prenaglašeno, suvo, brašnjavo, i postaruje ten. Sve ovo se dešava zbgo najčešćih grešaka u korišćenju pudera u prahu, na koje nas upozoravaju šminkeri.

Puder u prahu služi za fiksiranje šminke, kako se ona ne bi pomerala ili klizila, kako bi produžila njen efekat i umajila izbijanje sebuma i znoja na površinu kože. Ako ga koristite na pogrešan način, daće vam potpuno kontraefekat, tako da vas savetujemo koje greške da izbegavate, kada nanosite puder u prahu.

Postoji čak 4 različite vrste pudera za setovanje koje morate poznavati kako biste odabrale savršen proizvod prema vašim potrebama:

mineralni puderi koji su kreirani da zamene tečne pudere srednje pokrivne moći, nije za nanošenje preko tečnog pudera,

transparentni puder u prahu za setovanje ne menjaju boju tečnog pudera ispod njega niti dodaju prekrivnu moć,

puder u prahu za setovanje u boji koriguje boju tena, posvetljuje izgled i koriguje crvenilo

puder u kamenu daju više pokrivne moći nego oni u prahu, jer sadrže čestice za vezivanje, tako da daju ispolirani izgled koži kada se „buff“-uju u kožu.

Savršeno izblendan tečni puder je ključ za savršeno nanet puder u prahu nakon njega. Morate vrlo dobro utisnuti tečni puder u kožu uz pomoć četkice za blendanje, dok se ne stopi sa kožom u potpunosti. Ako ste naneli previše tečnog pudera na neki deo, utapkajte višak vlage uz pomoć sunđera, pre nanošenja pudera u prahu.

Izvor: glossy.espreso.rs
Foto:

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar