24°C

Beograd

Photo: instagram/printscreen

Izvor: Cosmopolitan.rs

KORISNO: Kako da sprečimo naviku dodirivanja lica?

Istraživanje je pokazalo da to činimo minimum 25 puta za 60 minuta.

Osim preduzetih mera u mnogobrojnim zemljama, stalno slušamo da pranje ruku moramo znatno češće obavljati, a posebna upozorenja odnose se na dodirivanje lica. Stručnjaci apeluju da to nikako ne činimo tokom pandemije koja vlada, ali koliko puta ste to učinili potpuno nesvesno?

PROČITAJTE JOŠ

MONSTRUM VEČNO U ZATVORU: Malčanski berberin za otmicu i mučenje maloletnice napisana optužnica!

VIRUS OTROVAO I SMEH: Danas je Dan šale, ali...

SRBI U DOBA KORONE! Kruševac geto nasmejao sve novim klipom!

KRCAT KAO BEČKI TREZOR: Kasa Austrije je puna para!

Naučna istraživanja koja dolaze sa nemačkog Univerziteta, dokazala su da čovek u roku od sat vremena dodirne svoje lice oko 25 puta. To su dokazali studijom sprovedenoj na studentima medicine koji su najviše dodirivali oči, nos i usta.

Stručnjaci kažu da je normalno da ljudi nisu svesni takvih poteza, ali da postoje načini da se ta navika ukloni. Jedan od načina je pronalazak zanimacije ruku. Neki stručnjaci savetuju da to može i biti bilo kakva narukvica na ruci koju ćete čačkati prstima s vremena na vreme. Ukoliko ne volite nakit, možete nabaviti popularnu antistres lopticu koja će vam zasigurno odvući pažnju.

Najgora stvar u otklanjaju ove navike je da vam misli ne skreću sa te teme. Ukoliko stalno budete mislili da ne smete nipošto dodirnuti svoje lice, želja za tim biće znatno povećana.

NAJNOVIJE VESTI O KORONI

ON JE NAJMLAĐI PACIJENT NA SAJMU: Ima 10 godina i nije hteo da se odvaja od majke!

ČISTI SE BEOGRAD Danas dezinfekcija između zgrada, prvi Zemun i Novi Beograd!

OVAKO JE ĆUPRIJA POSTALA ŽARIŠTE KORONE Dva nulta pacijenta, a šta je sa obolelim lekarima, zaštitom i vodom

ZARAŽENA DIREKTORKA, OSOBLJE U SAMOIZOLACIJI: Život 17 starih zavisi od samo tri volontera!

JOŠ JEDNA MLADA ŽRTVA VIRUSA: Dečaka (13) pokosila korona!

Takođe, postoji određeni trikovi kako da „prevarite“ mozak. To znači da svoje ruke možete mazati masnom kremom, jer će vas svest o tome da ste ih namazali odvratiti od želje da dodirnete lice.

Bilo kako bilo, ništa vas ne košta da probate. Ako ništa drugo, sada ćete sigurno obratiti pažnju o tome koliko puta dodirujete svoje lice.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti