32°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Mycupoftea.rs

INFORMIŠITE SE: Šta je melatonin i zašto je beauty svet poludeo za njim?!

Verujemo da ste svi čuli za melatonin, hormon koji utiče na regulisanje našeg bioritma i dvadesetčetvoročasovnog stanja budnosti i pospanosti u našem organizmu. Naš mozak počinje da luči melatonin kada se smrkne i tada postepeno postajemo pospani, što za nas postaje jasan signal da je organizmu neophodan odmor.

Melatonin je godinama dostupan u vidu tableta za spavanje, ali je beauty industrija nedavno otkrila da je reč o sjajnom antioksidansu i pronašla mu primenu, kao jednom od važnijih sastojaka beauty proizvoda za negu kože.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

JOŠ JEDNA SKANDALOZNA MERA U CRNOJ GORI! Bogati ne moraju u karantin! Za sve ostale obavezan!

U MOSKVI UMRO POSLEDNJI HITLEROV LJUBIMAC! Još stariji brat mu se nalazi u BEOGRADU! (VIDEO)

PRVI PUT NAKON TRI DECENIJE! Amerika izvodi NUKLEARNU PROBU!

NAJVEĆA HRIŠĆANSKA SVETINJA SE OPET OTVARA! Dva meseca niko nije imao pristup zbog pandemije!

MOŽDA I UMRE STARA CRNA GORA, ALI ĆE SE ONDA CRNOGORCI OBRUKATI! Ni referendum nije bio za nezavisnost nego protiv Srbije!

VMA: Dobili smo bitku protiv korone, ALI NE I RAT!

NATO I OVK POKAZALI NEVEROVATNU GLUPOST! Priča sa Košara o HEROJSTVU i PAMETI!

Koje su prednosti melatonina za našu kožu?

Naša koža je svakodnevno izložena štetnom uticaju slobodnih radikala iz vazduha, koji mogu dovesti do najtežih oštećenja kože. Kako bi se odbranila, koža uz pomoć enzima luči antioksidanse, a melatonin pospešuje proizvodnju tih enzima i baš zbog toga je važan sastojak u svakodnevnoj negi naše kože.

Period sna je upravo vreme kada se celokupan organizam regeneriše i oporavlja, a metabolizam kože se ubrzava i započinje celokupni proces obnove površinskog, zaštitnog sloja.

U nezi, melatonin se može kombinovati sa drugim anti-age sredstvima poput retinola, ili vitamina C, a dobro se kombinuje i sa hijaluronskom kiselinom. Dermatolozi smatraju da je najefikasnije uključiti ga u noćnu negu, kako bi dodatno ubrzao metabolizam i regeneraciju kože, a ukoliko želite i pojačanu dnevnu zaštitu predlog je da ga koristite u kombinaciji sa kremom sa zaštitnim faktorom, koja je obavezan korak u vašoj letnjoj, dnevnoj rutini.

Iako je u kozmetičkoj industriji reč o sasvim novom sastojku, dermatolozi su veoma složni o benefitima koje melatonin ima za našu kožu, pa ukoliko želite da unesete male promene u svojoj beauty rutini, melatonin je vaš sledeći korak.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar