6°C

Beograd

Photo: pixabay

Izvor: happyBSC

NOVI IZGLED Ako hoćete bob frizuru ovo morate da znate

Ukoliko u svoj izgled želite da unesete nešto novo, s bob frizurom nećete pogrešiti. Bob može biti prav, stepenast, duži ili kraći.

NAJVAŽNIJE DANAS

(FOTO) RUSKA VAKCINA "SPUTNJIK V" STIGLA U SRBIJU: Prve fotografije

OVAKO ĆE SE SLAVITI: Doček Nove godine uz epidemiološke mere veliki IZAZOV za nadležne

MAFIJAŠKI KANALI: Srpska policija steže obruč oko crnogorskih klanova

Bob frizure stoje na svaku boju kose i odlično će izgledati ako nosite balayage ili ako imate pramenove. Kad prvo pomislite na bob frizuru verovatno vam na pamet pada onaj pravo rezani bob tačno ispod ušiju. Trend bob frizure zadnjih par godina još uvek nije izašao iz mode što znači da postoje brojne nove mogućnosti ove polukratke kose. Odgovor na pitanja je li za vas bolja opcija kratka bob frizura, stepenasta bob frizura ili bob frizura s pramenovima daće vam vaš oblik lica. Evo o čemu se radi.

Najbolji oblik lica za bob frizuru

Verujemo da svi mogu izgledati super s polukratkom kosom, ali na osnovu oblika lica ćete puno bolje otkriti šta vam stoji. Tako na primer za osobe s četvrtastim oblikom lica nisu bob frizure s oštrim crtama i slično.

Ovo su neka opšta pravila:

  • Slojevita bob frizura će i tankoj kosi dati volumen
  • Asimetrični bob će odlično odgovarati na gustu kosu
  • Kod visokog čela će najbolje izgledati bob frizure sa šiškama
  • Razbarušeni bob najbolje izgleda na prirodno talasastoj kosi
  • Bob frizure mogu se nositi sa svim bojama za kosu
  • Kratku kosu treba održavati i u najčešćim slučajevima stilizovati svakog dana

1. Grublje crte lica

Osobama koje imaju čvrste crte lica i istaknutu vilicu, najbolje će pristajati kratki bob ispod uva s uvojcima. Ovi uvojci će kosi dati volumen čak i ako je inače tanka, a omekšaće i oštre crte lica. Možete napraviti i šiške pa ćete odmah skinuti par godina s lica.

2. Okruglo lice

Za osobe s okruglim licem najbolje će pristajati slojevita bob frizura. Osim što će dati volumen, malo će i izdužiti lice i dodati strukturu. Dužina boba kod okruglog lica ne bi trebala ići kraće od ključne kosti jer će tako virtualno učiniti da lice izgleda duže. Osobe s okruglastim licem imaju najviše sreće po pitanju bob frizura jer će im odgovarati gotovo svaka vrsta i dužina.

3. Kratak vrat

Bob frizure za kratak vrat trebalo bi da budu klasičnije. Tako će dobro odgovarati kratak i prav bob. S bojama možete eksperimentirati dok će svetlije davati puno veću pažnju na lice umesto na vrat.

4. Izduženo lice

Bob frizura za izduženo lice može pomoći da se naglase crte lica i oči. Za ovakav oblik lica najbolje bi bilo odabrati bob koji završava na liniji brade jer će ta dužina proširiti donji deo lica i tako učiniti da lice izgleda kraće. Ujedno, bolja opcija za su talasaste i postepene bob frizure od onih ravnih.

5. Srcoliko lice

Osobe sa srcolikim oblikom lica imaju sreće jer će im, kao i onima s okruglastim licem, odgovarati gotovo sve vrste bob frizure. Kod ovakvog oblika lica bilo bi dobro da je bob malo duži, barem ispod brade, ali i da je razdeljak na stranu, a ne na sredini jer će to dodatno istaknuti lepotu lica. Talasasti i lepršavi bob će pomladiti svako lice.

Bob frizure za gustu kosu

Nezavisno od toga da li imate gustu i ravnu ili talasastu kosu, kod bob frizura trebalo bi da budete oprezni. Preporučuje se da birate malo duže bob frizure umesto onih odmah ispod uva. Gusta kosa i kratak bob izazvaće efekt pečurke i neće izgledati uredno. Ako se radi o malo dužem bobu, negde do polovine vrata, vaša bujna kosa još će više doći do izražaja.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ POSLAO PISMO VLADI SRBIJE: Milion evra Vladi Hrvatske kao pomoć zbog serije zemljotresa

Potpisan Bregzit!

DANAS JE DAN SVETOG PROROKA DANILA: Posebna verovanja se vezuju za ovaj praznik

PUTIN ČESTITAO VUČIĆU PRAZNIKE: Naglašen značaj strateških partnerskih odnosa između dve zemlje

Takođe se savetuje da bob ili druga kratka frizura za gustu kosu bude ošišana postepeno jer se puno brže petlja i raščupa.

Jedinstvene bob frizure

Ako želite napraviti potpunu promenu i imati jedinstvenu bob frizuru, poigrajte se s bojama. Neka dužina i vrsta rezova bude prilagođena vašem obliku lica, a boju birajte po ukusu i onome što vam odgovara na ton lica. Bob frizura može biti u svim bojama pa osim što možete eksperimentirati u svim tonovima plave, srebrne, smeđe i crne, dodavanje crvene, ljubičaste, zelene pa čak i tirkizne vašu će frizuru učiti prelepom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar