28°C

Beograd

,,KELVIN KLAJN'' OPET NA METI KRITIKA: Nova reklama pokrenula debatu o modelima ,,punijeg stasa'' (FOTO)

Manekenka Mila Dalbesio našla se u centru pažnje nakon što je glumica Ketrin Tidesli pokrenula debatu o modnoj kući „Kelvin Klajn“, koja je okarakterisala Milu kao prvu manekenku punijeg stasa koja se našla u njihovoj kampanji.

Glumica je izrazila svoje nezadovoljstvo zbog toga što manekenka ima sasvim normalnu kilažu, ali opet „preveliku“ za rigoroznu modnu industriju koja traži ekstremno mršave manekenke.

- U modnoj industriji nema mesta za bilo koga ko nosi veličinu od S do XL, već samo XS i iznad XL. Tako sam ja završila u kategoriji modela punijeg stasa iako nosim srednju veličinu - ističe Mila.

Glumica Tidesli, poznata po tome što je govorila o svojim bitkama sa izgledom tela, podelila je na Tviteru Milinu fotografiju u sklopu kampanje brenda „Kelvin Klajn“ na kojoj piše: „Prvi model punijeg stasa“.

Je li ovo neka šala? Puniji stas? Čestitke 'Kelvinu Klajnu' što nam daje novu generaciju devojčica s poremećajem ishrane i nesigurnosti u svoj izgled“, navodi glumica.

Nakon njenog komentara, krenulo je mnoštvo besnih tvitova putem kojih su ljudi izrazili šok i nevericu što su devojku normalne kilaže svrstali u kategoriju gojaznih osoba. Modna agencija „Ford models“ takođe je Milu svrstala u manekenke punijeg stasa.

Izvor: RTS
Foto: Twitter/ cath_tyldesley, emmagleave

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar