29°C

Beograd

DIVNA PLAŽA, UKUSNA HRANA I POGLED KOJI SE PAMTI: Ove gradove morate bar jednom posetiti!

Pravo je vreme da se bacite na osmišljavanje destinacije iz snova, bilo da putujete sami, sa prijateljima, ili porodicom, izaberete, već sada!

Šta vam treba, da bi letovanje bilo pun pogodak? Divna plaža, ukusna hrana, pogled koji se pamti, sve to nude vam gradovi, koje morate posetiti barem jednom, a neka ovo leto bude rezervisano, upravo za jedan od njih!

1. Sijetl, Vašington

Ovaj grad posebno je lep tokom letnjih meseci, kada je vreme toplo, voda prelepa, a dan traje čak do 22h. Postoji li idealnije mesto za pravu letnju avanturu? Uživajte u poseti lokalnih vinarija, iskoristite priliku da jedrite jezerom i ne propustite da unajmite vodiča, koji će vam boravak ovde učiniti nezaboravnim! Život u Sijetlu balansira od onog u samom urbanom srcu grada, do ljuljuškavog života na vodi, što znači da kolevka Starbucksa i Microsofta nudi po nešto za svakoga od nas. Ako ovo i nije vaša prva na listi, destinacija, koju želite posetiti, ako putujete na Novi kontinent, svakako je obavezno posetite, ako vam se za to ukaže prilika!

2. Krit, Grčka

Drevne ruševine, plaže iz snova i voda, koja je leti azurno plava, sve su o čemu sanjate, kada je idealno letovanje u pitanju. Sve to, može vam ponuditi ostrvo Krit. Ovo ostrvo obiluje prirodnim lepotama, a celo je obavijeno velom prošlosti, što ga čini prvim na vašoj listi, ako ste ljubitelji istorije. Reč je o prvoj civilizaciji evropskog kontinenta, nastaloj pre više od 4000 godina. Posebno će vam se dopasti spoj tradicionalnog i modernog, koji se na Kritu, sreće na svakom koraku, a tradicija i gostoljubivost, prvo su što će vas dočekari na ovom ostrvu.

3. Amalfijska obala, Italija

Ne postoji idealnije vreme da posetite italijansku obalu Amalfi, gde ćete svakodnevno uživati u lepoti prirode uz aperol, u nekom kafeu, duž obale. Zbog svoje drevne, srednjovekovne arhitekture, ova obala je 1997. proglašena UNESCO-vom svetskom, kulturnom baštinom. Ovde ne smete propustiti da probate specijalitete od limuna, po kojima su čuveni, od bombona, limunade pa sve do likera.

4. Maui, Havaji

Mesto sunca i odličnih surfera, idealno za turiste avanturističkog duha. Na ovom mestu, uživaćete u najboljim američkim palačinkama, koje ste ikada probali i sve vreme bićete u bikiniju, dok vaš ten iz dana u dan postaje sve lepši! Ovo je ujedno i najlepši odabir za romantično putovanje sa voljenom osobom, jer zalazak sunca, posmatran sa plaže izgleda nestvarno. Ne propustite da posetite muzej šećera, koji se nalazi u samom srcu ostrva.

5. Bali, Indonezija

S' obzirom da je leti sezona suše na Baliju, ovo je idealno vreme da posetite prašumu, kao i drevne hramove, koji su zaslužni za dozu mističnosti, koju ćete osetiti na ovom čarobnom mestu! Svako ko je posetio Bali, reći će vam da je to mesto nepresušan izvor pozitivne energije, mira i harmonije, za šta je najviše zaslužna neverovatna priroda. Ovde će svako pronaći nešto što ga inspiriše, od belih, prelepih plaža, neverovatne faune, do nasmejanih stanovnika, očaranih sopstvenom kulturom!

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar