29°C

Beograd

TASOS : DESTINACIJA kojoj se SRPSKI turisti rado vraćaju!

Kada se u priči oko destinacije za letnji odmor spomene Tasos, bilo da ste u društvu nekoga ko je tamo bio, ko planira da ga poseti ili pak nekoga ko samo zna tuđe utiske, uvek se sve svede na priču o lepotama ovog ostrva. Pa tako ne čudi podatak da je upravo Tasos, jedno od mnogobrojnih grčkih ostrva na koje se turisti najčešće vraćaju.

Tasos može biti idealno mesto za pravi odmor, a za one koji vole aktivnije da provedu dane na letovanju, istraživanje ostrva može da se pretvori u pravu uzbudljivu avanturu.

Ovde ćete, pored prelepog mora, uživati u mirisu borovih šuma, maslinjacima, nestvarno lepim uvalama i plažama. Zbog bujne vegetacije, Tasos je poznat i kao “plutajuća šuma”, a zahvaljujući dobrom položaju zaštićen je od jakih vetrova i ima prijatnu klimu sa letnjom temperaturom mora oko 26 stepeni.

Prednost za naše turiste je što se do ovog ostrva relativno lako može doći kolima, a to je posebno bitno roditeljima sa decom kojima je najpraktičniji sopstveni prevoz. Ali ako više volite bezbrižnu vožnu organizovanim autobuskim prevozom, možete se oranizovati preko neke turističke agencije.

Ukoliko prvi put letujete na Tasosu, predlažemo da svakog dana posetite novu plažu, ali čak ni tim tempom nećete stići da vidite sve bisere ovog ostrva. Najbolje plaže za roditelje sa malom decom su Atspas, Baby Beach, San Antonio, Notos, jer su peščane i voda nije preduboka. A za one koji žele nešto manje pitomo, zanimljiv izbor može da bude plaža Arsanas. Neke od najlepših plaža koje bi svi trebalo da posete su Paradise Beach, Makryammos, Golden Beach, Alyki, La Scala

Tasos ima i mnogo lepa tradicionalna sela, od kojih možemo izdvojiti Panagiai Theologos i zaista ih vredi posetiti.

Izvor : B92.net
Foto : Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar