Izvor:
31.08.2018 u 13:17
0

NE BUDITE ŽRTVA NEMILOSRDNIH MISLI: Umirite svoj um!

Bez obzira koji put meditacije sledite, prvi i prevashodni zadatak je da nastojite da um učinite tihim i mirnim. Ako um neprekidno luta, ako je sve vreme žrtva nemilosrdnih misli, onda uopšte nećete napredovati.

Um mora da se umiri i utiša, tako da kad se svetlost spusti odozgo možete da toga budete potpuno svesni. Vašim svesnim opažanjem i svesnim prihvatanjem svetlosti ući ćete u duboku meditaciju i videti pročišćenje, preobražaj i prosvetljenje svog života.
Kako ćete umiriti i utišati um? Um ima svoju sopstvenu moć, a u ovom trenutku ta moć je jača od vaše trenutne revnosti i rešenosti da meditirate. Ali, ako možete da dobijete pomoć od srca, postepeno ćete biti u stanju da kontrolišete um. Srce, zauzvrat, dobija stalnu podršku od duše, koja je sva svetlost i moć.

Praktična vežba
Pre nego što počnete da meditirate, pokušajte da zamislite plamen u svom srcu. Možda je u ovom trenutku taj plamen sitan i treperav; možda to nije neki moćan plamen. Ali, jednog dana on će sigurno postati krajnje moćan i krajnje prosvetljujući. Pokušajte da zamislite da taj plamen prosvetljuje vaš um. U početku možda nećete biti u stanju da se koncentrišete onako kako biste želeli, pošto um nije usredsređen. Um neprekidno misli o mnogim stvarima. On je postao žrtva nepoželjnih misli. Um nema pravo prosvetljenje, pa zato zamislite predivan plamen u svom srcu koji vas prosvetljava. Unesite taj prosvetljujući plamen u svoj um. Kad vaš um počne da biva prosvetljen, biće vam veoma, veoma lako da se dugo koncentrišete, a takođe ćete i veoma lako postići dublju koncentraciju.

Zdravahrana.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter