Izvor:
06.10.2018 u 15:13
0

GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO: Ovo su vežbe koje morate izbegavati ako želite da smršate!

Nema gubitka kilograma bez pravilne fizičke aktivnosti, a fitnes stručnjaci otkrivaju koje vežbe treba izbegavati kada želite da smršate.

Ako pokušavate da smršate, fizička aktivnost mora biti visoko na listi vaših prioriteta jer bez nje nema trajnog gubitka kilograma. Mnogo se priča o vežbama koje će nam pomoći prilikom dijete, ali važno je znati i koje vežbe treba izbegavati.

Napominje se da ni jedna od ovih vežbi nije loša sama po sebi i svaka je saveznik u mršavljenju, ali ako ste fokusirani na gubitak kilograma onda vam one neće dati željene rezultate ili će to omogućiti samo ako ih kombinujete s drugim vrstama vežbi.

1. Joga

Sjajna je za dobijanje snage i toniranje tela, ali vama je potreban trening koji će stimulisati metabolizam na brzi rad i potrošnju kalorija. Zbog toga jogu možete kombinovati s vežbama visokog intenziteta.

2. CrossFit

Ljudi koji nisu u dobroj formi teško će izdržati ovaj zahtevan fitnes režim na početku mršavljenja. Razmera rizika i rezultata nije dobra. Ovo je popularan režim i razume se zašto je ljudima zabavan i izazovan, ali način na koji se vežbe izvode može biti opasan za nekoga ko nije u tip-top formi, smatraju stručnjaci.

3. Isključivo kardio trening

Kardio vežbe sjajne su za razbijanje masnih naslaga, ali ako ih ne kombinujete s treningom snage onda dolazi do gubitka mišića koji pak loše utiče na metabolizam. Treneri uz kardio vežbe preporučuju trening s tegovima jer ćete njime stimulisati mišiće koji će sagorevati kalorije čak i kada jedete ili odmarate.

Izvor: glossy.espreso.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter