Izvor:
04.03.2019 u 19:56
0

TRENING SA FULL MAKE UP-OM: Šta se tada dešava sa našom kožom?

Sigurno ste nebrojeno puta na društvenim mrežama videle perfektne selfije, koje žene izbacuju iz teretane. Na ovim fotografijama, devojke uglavnom imaju full make up, ali ako ste pomislile da je to preporučljivo, morate stati na kraj toj zabludi. Šminka na licu, tokom treninga, poslednje je što zaista prija našoj koži.

Trening podstiče širenje krvnih sudova, povećava protok krvi u kožu i otvara pore. Ukoliko biste na trening otišle našminkane, znoj i bakterije ostali bi zarobljeni ispod šminke i sprečavaju kožu da pravilno širi toplinu, što može dovesti do zapušenih pora i iritacije kože.

Šminka pokriva znojne žlezde i zatvara pore, što vremenom može dovesti do proširenih pora i pojave mitisera. Usled zapušenih pora može doći do iritacije kože, crvenila, ali i do problema sa tenom, što ni jedna žena sebi ne želi. Ukoliko našminkane odlazite na trening, svesno povećavate i rizik od pojave akni.

Ako na trening idete sa posla, pa niste imale vremena da skinete šminku, potrudite se da pored opreme, u torbi za trening uvek imate i maramice za skidanje šminke, koje će vam olakšati da uklonite ostatke make up-a pre nego što se upustite u proces topljenja masnih naslaga i oblikovanja mišića.

Naravno, ovo se ne odnosi samo na puder, dermatolozi tvrde, da bi tokom treninga lice trebalo da bude besprekorno očišćeno od svih tragova šminke, ako vam je zaista stalo da vam koža bude blistava i zdrava!

Izvor: Lepota i zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter