Izvor:
18.03.2019 u 19:53
0

BESPLATAN ELIKSIR ZDRAVLJA: Za pola sata potroši se oko 320 kalorija! Ovo je idealan sport za liniju!

O zdravom životu poslednjih godina priča se i piše više nego ikada, a mnogima ne pada na pamet da postoji jednostavan, svima dostupan, univerzalan i besplatan eliksir zdravlja i dugovečnosti – plivanje.

Kako je pokazalo istraživanje univerziteta u Indijani koje je sprovođeno 30 dana na uzorku od 3.000 ispitanika svih uzrasta, plivanje se pokazalo blagotvorno za ceo organizam. Čak 92 % plivača prijavilo je poboljšanje raspoloženja i porast energije, 63 % je smršalo, a primećen je boljitak kod gotovo svih koji su bolovali od srčanih tegoba.

Ovi rezultati nisu iznenađujući, ako imamo u vidu da plivanje pokreće mišiće celog organizma bez mogućnosti povreda, a uz to oslobađa takozvane hormone sreće. Plivanjem jačaju srčani mišići, a upravo njihovim jačanjem produbljuje se disanje i telo dobija više kiseonika. Samo 30 minuta kontinuiranog plivanja svakoga dana dovoljno je da se steknu kondicija i izdržljivost, što značajno usporava proces starenja.

Plivanje pozitivno utiče i na rad hormona, što je jedan od glavnih faktora zdravlja, posebno kod žena. Ako uzmemo u obzir i činjenicu da se za pola sata plivanja potroši oko 320 kalorija, što je više nego tokom hodanja ili vožnje bicikla, jasno je i koliko je ovaj sport dobar za liniju. A optimalna telesna masa je bez sumnje jedan od uslova, ali i pokazatelja dobrog zdravlja. Gde je dobro zdravlje, tu je i dug i kvalitetan životni vek, a u njegovom dostizanju plivanje nam je od najveće koristi!

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter