FITNES SAVETI: Kako da brže i efikasnije sagorite kalorije?

 

Da biste omršali i zadržali željenu liniju, potrebno je da redukcijom ishrane i vežbanjem potrošite više kalorija nego što ih unesete. Ako vam to još uvek ne polazi za rukom, donosimo vam nekoliko korisnih saveta, pomoću kojih ćete efikasnije i brže sagoreti kaloreije.

1. Vežbajte u jutarnjim časovima

Mnoga istraživanja pokazala su da mnogo više kalorija sagorimo tokom jutarnjeg treninga. Osim što sagoreva više kalorija, jutarnji trening povećava nivo energije, poboljšava koncentraciju i podstiče na produktivnost, zbog čega je idealno da vežbanje uvedete u svoju jutarnju rutinu.

2. Povećajte intenzitet treninga

Kako biste značajno povećali potrošnju kalorija, potrebno je da menjate intenzitet treninga, iz dana u dan. Najefikasnije sagorevanje kalorija postiže se postepenom promenom intenziteta vežbi, tokom treninga. Ovo se posebno odnosi na promenu tempa i intenziteta tokom trčanja.

3. Trening snage je neizostavan

Što više mišićne mase da imate, to će vaše telo sagorevati više kalorija, u stanju mirovanja. Upravo zbog ovoga je važno da svakodnevno kombinujete kardio vežbe i vežbe snage.

Uz ove korisne savete za korigovanu ishranu, veoma je važno da se tokom dana krećete i budete aktivni, a uz to i da znatno povedete računa o načinu ishrane, kako biste osim što sagorevate više kalorija, pokušali i da smanjite unos istih.

 

 

 

 

 

 

Izvor: Lepota i Zdravlje
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Provodadžija  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Novajlije reality  
13:55  Vesti  
14:10  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
20:00  Upoznajte Novajlije  
21:00  Provodadžija  
22:00  Sudbine  
23:00  Novajlije reality