HOLIVUDSKE LEPOTICE VEŽBAJU SA NJOM: Od debeljuce do poznate fitnes instruktorke! (FOTO)

 

 

Danas je jedna od najpoznatijih fitnes instruktorka na svetu, sa njom vežbaju sve slavne ličnosti, a na društvenim mrežama redovno deli fitnes savete i video klipove kojima motiviše veliki broj ljudi, ali nije oduvek bilo tako. Pre nego što je postala lični trener Gvinet Paltrou, Trejsi Anderson je vodila borbu sa viškom kilograma i samopouzdanjem.

-Moja mama je bila profesionalna balerina , što znači da sam odrasla u njenom studiju i rano razvila ljubav prema plesu. Kada sam dobila stipendiju za plesnu grupu na koledžu, niko se nije iznenadio što sam odlučio da umetnost pokreta pretvorim u svoje životni posao. Od majke sam nasledila strast prema plesu, ali ne i vitko telo plesačice.

Iako sam se hranila dobro i vežbala svakog dana , brzo sam dobijala na težini.

Do 20. godine sam imala značajan višak kilograma

Moja profesorka plesa na koledžu mi je jasno stavila do znanja  da se moj višak kilograma  ne uklapa u tu sredinu, uprkos mom talentu. Tada sam pomislila kako moram da smršam. Bila sam očajna, jer kilogrami nikako nisu odlazili.

-Oko mene su svi u to vreme patili od nekog poremećaja u ishrani , a ja sam odlučila da ću uraditi potpuno suprotno. Pomislila sam da ukoliko mi ne ide sa mršavljenjem,  onda je najbolje da počnem da jedem sve što poželim. U to vreme sam mislila kako mi je tako zapisano. Da jednostavno moje telo nikad neće moći da ima manje masnih naslaga-rekla je ona.

Tek kada sam se ugojila 30 kilograma, shvatila sam da nijedna krajnosti nije zdrava i da moram iz korena da promenim svoje navike.

Kada je imala 22 . godine njen muž, košarkaš Erik Anderson, je imao ozbiljniju povredu. Tada je upoznala lekara koji je dolazio u njihovu kuću. On je savršeno poznavao mišiće i način na koji telo funkcioniše, pa je od njega dosta naučila. Doktor je imao znanje, ali nije zno kako to da pretvori u fitnes program. Tada je Trejsi došla na ideju da ona pokrene svoj fitnes studio. 

Pročitala sam sve što sam mogla i slušala mnogo profesionalaca iz oblasti fitnesa. Počela sam da shvatam koliko je svako od nas jedinstven i koliko su bili pogrešni moji nekadašnji pristupi zdravlju. Kako se moje mišljenje promenilo, tako je i moje telo sa njim.

Moje fitnes putovanje, koje sada traje više od 20 godina, nikada se nije odnosilo samo na gubitak kilograma . Naravno, htela sam da izgubim i kilograme,  ali pre svega da budem zdrava i snažna. Moja misija je da svojim programom pomognem polaznicima da uravnoteže duhovno, mentalno i emocionalnostane, a da uz to imaju i lepo oblikovano telo i osećaju se dobro.

Ovih dana, ja sam drugačija osoba. Ne mrzim svoje telo i ne pokušavam da ga iscrpim napornim vežbanjem ili dijetom.. Sada, sa  43 godine, osećam da imam više kontrole nad hranom i svojim životom. Smirenija sam i zadovoljnija.

-Važno je da se vežbanje uklopi u vaš život, a ne da se vaš život fokusira na vežbanje. Kada mi nije baš do treninga,onda ga i preskočim. Jako je važno da slušate telo i njegove potrebe.

-Trudim se da i moja ishrana bude uravnotežena i zdrava, ali ukoliko mi se jede sladoled, počastiću sebe. 

Pogled na stare slike je za mene veoma mučan. Moja transformacija   me je naučila da saosećam sa svim ženama koje se bore sa viškom kilograma. 

Ako sam ja uspela, svako može! Moja iskustva su me naučila da su naši životi i naša tela mnogo više od genetike. Oni su ono što mi pravimo, a vi možete učiniti da vaše bude neverovatno.

 

 

 

Izvor:Kurir/Still
Foto:Instagram/Printscreen/tracyandersonmethod

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro