Izvor:
23.08.2019 u 05:14
0

TRENING ZA NAJBRŽU I TOP FORMU: Ovo treba da znate o tabati!

Ukoliko niste ljubitelji dugog zadržavanaja u teretani, tabata vežbe su kao stvorene za vas.

Tabata je način vežbanja koji podrazumeva više vežbi visokog intenziteta sa kratkim periodima. odmora između. Obično se vežba radi 30 sekundi, a zatim sledi 10 sekundi odmora, pa se brzo prelazi na drugu vežbu i tako dalje, piše Stil.

Cilj je da za kratko vreme aktivira što više grupa mišića i pokrene celo telo. Trening traje kraće jer su vežbe visokog intenziteta, pa se na taj način potrošnja kalorija veća u kratkom vremenskom periodu. Ako ste početnik vežbe radite 20 sekundi sa odmorima od 10, pa sa vremenom, kada steknete kondiciju, produžavajte vreme vežbanja za po pet sekundi.

Pomoću tabata vežbi možete da se fokusirate samo na jednu grupu mišića koja vam je najkritičnija, ali možete da aktivirate i celu grupu mišića.

Evo kako bi trebalo da izgleda jedan tabata trening. I što je najbolje možete vežbati u svom domu, bez posebnih rekvizita.

Izvor: Stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter