Izvor:
22.03.2017 u 14:37
0

BRZO I LAKO DO SAVRŠENE ZADNJICE: Ovo su vežbe koje će vam pomoći da se zategnete!

Sledeće vežbe su lake za izvođenje i neopterećujuće.

Najbolje vežbe za zatezanje mišića zadnjce podrazumevaju opterećenje i ojačavanje mišića tako da mogu da urade sve ono što zahtevate od njih. I to nisu uvek vežbe koje se rade isključivo na aerobiku, već i one koje se praktikuju na jogi i pilatesu.

Telo funkcioniše na tri ravni kretanja – sagitalnoj, prednjoj i prelaznoj ravni.

Svi vaši mišići i zglobovi se opterećuju na sve tri ravni, tako da je ključno pokrenuti kukove i opteretiti ih radi ojačavanja, ne bi li postali zdraviji, opušteniji i funkcionalniji. Ove pokrete radite dva puta nedeljno.

U pitanju su sledeće vežbe:

Iskorak unapred sa rukama iznad glave

Kako uraditi: Počnite stojeći s razmaknutim nogama u liniji kukova. Zakoračite napred desnom nogom, i ispružite ruke pokretom preko glave. Vratite se u prvobitni položaj i ponovite pokret drugom nogom. Uradite po 10 pokreta sa svake strane. Neka vam kukovi obavezno krenu unapred kada ispružite ruke tako da se istegnete u kukovima, a ne samo donjim leđima.

Zašto je korisno: Ovaj pokret vas odlično isteže, otvarajući vam kukove dok opterećuje prednju nogu – isto kao i kad hodate – ojačavajući je.

Iskorak u stranu sa rotacijom

Kako uraditi: Počnite stojeći sa stopalima razmaknutim u liniji ramena i rukama ispruženim ispred sebe u visini ramena. Zatim zakoračite u stranu desnom nogom – neka vam stopala budu paralelna – dok rotirate torzo i levu ruku udesno. Kukovi neka vam budu okrenuti unapred.

Uradite pokret deset puta, zatim promenite stranu.

Zašto je korisno: Ova vežba odlično otvara kukove u prednjoj ravni. Puno naših dnevnih aktivnosti se dešava u sagitalnoj ravni, tako da je veoma važno pokrenuti frontalnu ravan i bočna kretanja da bi pojačali opštu snagu i pokretljivost.

Rotacioni iskorak

Kako uraditi: Počnite stojeći u raskoraku u liniji kukova, zatim se okrenite ulevo tako da vam levo stopalo bude na otprilike 45 stepeni pozadi. Napravite plitki čučanj, zatim levo stopalo vratite blizu desnog sa palčevima okrenutim ka unutra. Kolena blago savijte. Tada iskoračite u plitki čučanj. Uradite deset puta, zatim zamenite stranu.

Mali savet: gde god su vam prsti upereni, tamo moraju biti i kolena. Gledajte da vam koleno bude u pravcu između palčeva. Ako osetite bol, pravite veće pauze u vežbanju ili nemojte ići duboko.

Zašto je korisno: Ova vežba otvara kukove u rotacionoj ravni. Pokret i dve vežbe iskoraka pre nje kombinovano otvaraju sve tri ravni pokreta, istovremeno vam ojačavajući noge.

4. Rotacije na jednoj nozi

Kako uraditi: Počnite stojeći u raskoraku u liniji kukova. Prebacite težinu na desnu nogu i podignite levo stopalo nekoliko santimetara uvis. Kružite levim stopalom u jednu pa u drugu stranu. Ponovite deset puta pa promenite nogu.

Zašto je korisno: Radite na balansiranju. Pomeranjem noge otvarate i zatvarate kuk dok održavate ravnotežu. Zahtevate od noge da vas samostalno drži stabilno.

Šta ne raditi: V čučnjeve, dizanja noge ili hod u vazduhu dok ležite.

Izvor: elle.rs
Foto: Twitter/Ta_Srna

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter