VEŽBE ZA KIČMU KOJE ĆE VAM PROMENITI ŽIVOT: Ojačajte leđa, sprečite pojavu ukočenosti i bola! (VIDEO)

 

Ukoliko ste jedni od onih koji zbog posla jednostavno moraju da sede po ceo dan vaša kičma verovatno već pati. Na očajavajte već odmah krenite u akciju i učinite sve što možete kako biste ispravili štetu nanetu preteranim sedenjem na poslu. Setite se "sedenje je novo pušenje".

Polu-most

Lezite na leđa i savite noge u kolenima, ruku pruženih pored tela. Dižite kukove visoko dok ne osetite zatezanje gluteusa i zadnje lože i ispravite kičmu. Uradite tri serije po 10 ponavljanja.

 

Istezanje

Stanite u pozu kao sa snimka savijajući jednu nogu i drugu naslanjajući na kauč ili fotelju ukoliko vežbe radite kod kuće. Pomerajte kukove ka napred i polako podižite torzo tako da osetite zatezanje i polako menjajte noge.

 

 

Zadržani čučanj

Sve što treba da uradite jeste da se spustite u zadnji stupanj čučnja i da tu i ostanete sa oba stopala čvrsto na zemlji. Ispravite kičmu i ramena i budite tako koliko možete. Osetite istezanje nogu, kičme i vrata.

 

 

Njihanje nogu

Pogledajte primere i uradite po 20 ponavljanja za svaku vrstu i nogu. Nađite nešto za šta ćete se držati kao balans i osetite zatetanje u zadnjem delu kičme i ispravljanje lumbalnog dela.

 

 

Položaj psa

Ovo je jedna od najvoljih vežbi za jačanje mišića koji drže vaš kičmeni stub i koji će ispraviti sve nepravilnosti prouzrokovane rutinom. Podižite noge kao na snimku pod uglom od 90 stepeni, a ako vam je teško spustite se na lakat ruke suprotne od strane koju radite. Uradite tri puta po 10 ponavljanja.

 

 

Izvor: Bizlife.rs
Foto: YouTube printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka