Ovo su Švarcenegerovi saveti za vežbanje: EVO KOJE CILJEVE MORATE POSTAVITI!

 

Pre svega svaki fitnes uspeh počinje jasnom odlukom svakog pojedinca da to i želi. Svi slavni bodibilderi su krenuli sa iste polazne tačke kao i svi mi, a od želje za učenjem i vežbanjem zavisi koji fitnes nivo ćemo dostići. Nema sumnje da svet treninga menja ljude, ne samo fizički već i mentalno.

POKRENITE SE

"Kada sam ja počinjao početkom 1960-ih godina, ništa nisam znao o bodibildingu osim jednom magazina u kojem su bile slike fitnes pionira Rega Parka. Taj prizor je snažno uticao na mene i nakon toga sam odlučio da ću početi sa treninzima", kaže Švarceneger.

CILJEVI
"Na samom početku u svojoj glavi stvorite sliku o tome šta želite da postignete. Vizuelizacija je izuzetno važna kada je reč o fizičkoj transformaciji tela jer će vam pomoći da pronađete put koji želite. Što se tiče vežbi; ukoliko želite velike ruke fokusirajte se na pregib, za moćne grudi najbolje vežbe su benč pres i raazvlačenje bučicama. U početnoj fazi vežbanja uvek je važno da se držite bazičnih vežbi. Za pokrete poput čučnjeva i zgibova potrebno je da ojačate telo. Takođe nikad ne zapostavljajte važnost dobrog zagrevanja i istezanja mišića jer će vas to osigurati od povreda", dodaje popularni "Guvernator".
TRENING OSNOVE
"Broj ponavljanja u vežbi zadržite u opsegu između 8 i 12. U pogledu ishrane vodite računa da ne preterujete sa nezdravom hranom. Pravilo jednog grama proteina na 0,5 kilograma telesne težine je ono što će vam dati početnu prednost. Takođe trebate unositi dosta zdravih ugljenih hidrata, poput riže, krompira i povrća. Meni lično posle treninga najviše prija dobar slasni odrezak", smatra Arnold.

TRENING PARTNER

"Takođe preporučujem da pronađete trening partnera. Kada sam počeo sa treninzima bio sam motivisan napretkom koji sam ostvarivao i takmičenjem sa prijateljima sa kojima sam delio vreme u teretani. Trening partneri će vam omogućiti da bez bojazni napadate maksimalne težine a tu je naravno i element zabave. Nemojte se iznenaditi ako nađete najbolje prijatelje upravo u teretani".

Zapamtite, ostanite gladni uspeha i dobrodošli u fitnes bratstvo!

menshealth.rs
Foto:Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  FILM
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Čađava mehana
21:00 Ćirilica
23:20  Novajlije - Žurka
02:30  Posle ručka