Izvor:
20.06.2016 u 15:14
0

EFEKTNO VEŽBANJE: Saznajte kako da vam se trud u teretani isplati!

Ako mislite da ste odradili odličan posao tokom treninga jer vam je majica potpuno mokra, ne mora da znači, moguće je da trening nije bio efektan i da niste izgubili kalorije. Znoj može biti rezultata različitih stvari kao što su godine, pol, nivo kondicije, DNK ili jednostavno spoljašnja temperatura. Evo kako da saznate da li se vaš trud isplatio.

1. Sušajte svoj stomak

Ako ste gladni nakon vežbanja znači da ste sve uradili kako treba, jer vaše telo traži nutrijente koji su mu potrebni. Vaše telo traži dopunu energije hranom, ili jednostavno možete popiti smuti.

2. Fokusirajte se na savršenu formu

Ako se koncentrišete na rađenje savršenih trbušnjaka to povećava potrošnju kalorija. Vežbanje čučnjeva, sklekova, trbušnjaka doprinosi stvaranju dobre forme. Što više mišića imate, bolji će vam biti metabolitam tokom i nakon treninga.

3. Vodite računa o pulsu

Poželjno je meriti otkucaje srca tokom vežbanja. Praćenje rada srca vam može pomoći sa određivanjem tempa treninga.

4. Bol u mišićima je jako bitam parametar

Jako je bitno kako se osećate nakon vežbi. Ako se znojite, a mišići vam nisu umorni, to je znak da niste radili dovoljno. Preterano znojenje nije znak da se vežbe efektne. Ovo ne znači. Ovo ne znači da treba da mišići da vam budu u bolovima nekoliko dana, već da morate posle dobrog trninga osećati umor i slabost u njima.

5. Neka vam vežbe variraju

Vodite računa da vaš program vežbanja nikada ne bude isti i stalno budite pred nekim izazovom. Ako se vaš program sastoji iz više različitih tipova vežbanja, ubrzaćete metabolizam i stići ćete do cilja vrlo brzo.

HappyTv.tv
Foto: Flickr.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter