parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

UZ POMOĆ OVOG NAPITKA SMŠAĆETE BRZINOM SVETLOSTI!

 

Baš kao kafa, crni čaj može da zadovolji vašu jutarnju potrebu za kofeinom, a ujedno uticati na rad metabolizma i podstaknuti mršavljenje.

Prema pisanju portal "Reader's Digest", zbog visokog sadržaja kofeina, crni čaj je idealan napitak za razbuđivanje i podizanje energije ujutro. 

On može poslužiti kao zamena za kafu, a nikako ne treba zanemariti njegov celokupan uticaj na organizam. 

Istraživači sa Univerziteta Kalifornija su dokazali da crni čaj može da proizvede zdravu bakteriju u crevima i podstakne bolji rad metabolizma. 

Mršavljenje uz crni čaj 

"Crni čaj pokreće rad mikrobioma (mikroorganizama u metabolizmu), koji poboljšavaju zdravlje i smanjuju telesnu težinu. Za ljubitelje crnog čaja, ovo je samo još jedan razlog zašto treba da nastave svoju dobru naviku", rekla je doktora Zaoping Li, voditeljka Centra za ljudsku ishranu na Univerzitetu Kalifornija. 

Osim što se crni čaj najpre pije u kombinaciji sa mlekom, mnogi nutricionisti savetuju da ga začinite sa limunom. U kombinaciji sa vitaminom C, to će imati još veći uticaj na metabolizam. 

Ipak, oni napominju da bi dnevno trebalo da popijemo jednu do dve šolje. Trudnice, kao i ljudi koji su osetljivi na kofein bi trebalo da pripaze.

 

B92.net
Arhiva: Foto

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30 Dobro jutro Srbijo
07:00 Dobro jutro Srbijo
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:00 Parovi Jutarnja kafica
11:55 Vesti
12:05 Parovi Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:10 Parovi Jutarnja kafica
14:00 Čađava mehana
15:30 Parovi  Live
17:30 Telemaster
18:15 Glamur
18:35 Upoznajte parove
20:30 Parovi - Live
00:00 Parovi - Live