Izvor:
16.10.2017 u 13:01
0

TRENING: Vežbajte u skladu sa vašim godinama!

Dvadesete

Ovo je dobar period u vašem životu jer ste još u naponu snage, a poznato je i kako snaga mišića koju izgradite u 20-ima ostaje s vama i kasnije. Tako se preporučuje dizanje tegova, sklekovi, čučnjevi i iskoraci te vežbajte minimalno 2-3 sata nedeljno.

Tridesete

Za ovaj period vrlo je važna raznovrsnost treninga kako biste bili sigurni da je u vežbu uključeno celo telo i da ne zanemarujete određene delove. CrossFit, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, joga, ples, takođe minimalno 2-3 sata nedeljno te definitivno ne zanemarujte istezanje, koje je važno u svakoj dobi.

Četrdesete

Ovo je vreme kada vaša snaga i izdržljivost počinju opadati te započinjete veliku borbu protiv sala na stomaku. Takođe, to je i vreme kada mnogi ljudi prestaju da vežbaju s težinama, a zapravo bi trebalo jedino tako da vežbaju jer snaga mišića kod oba pola pada za 5-8 posto. Važno je samo da budete dosledni u vežbanju i da koristite tegove.

Pedesete

Ovo je vreme kada počinje nastupati bol, no nemojte dopustiti da ona počne kontrolisati vaš život. Bole vas koljena? Plivajte! Ne možete plivati? Isprobajte jogu ili pilates. Važno je samo da prilagodite program vežbanja sebi s obzirom na to gde vas boli, ali ne da odustanete od fizičke aktivnosti.

Izvor: kolektiv.me
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter