Izvor:
19.10.2017 u 21:48
0

DOVEDITE SVOJE TELO DO SAVRŠENSTVA U PAR KORAKA!

Besplatno, lako i brzo do zategnute zadnjice i ravnog stomaka! Evo koje kućne vežbe su potrebne svakoj ženi.

Zbog nestručnog ili preforsiranog treninga u fitness centrima i sportskim dvoranama događaju brojne povrede. Efikasno, besplatno i bez povreda ističu, možemo vežbati i u svojoj kući, radeći vežbe snage koje su puno efikasnije od vežbi s tegovima, budući da tokom vežbanja koristimo samo težinu sopstvenog tela.

Najbolje su vežbe, kažu stručnjaci, čučnjevi u kojima ne koristimo nikakvo dodatno opterećenje, zatim sklekovi, izdržaji s potporom na laktovima i stopalima te s podignutim kukovima, trbušnjaci bez odvajanja lumbalnog dela kičme od podloge, kao i podizanje trupa i nogu iz položaja ležanja na grudima („leđnjaci“).

Međutim, gde god da vežbamo, u kući ili u sali, pre svake rekreacije potrebno je zagrevati se od pet do 15 minuta, a nakon treninga se istegnuti. Statičke vežbe bez pokreta rade se u trajanju od 10 do 30 sekundi, izmenjujući tri do pet vežbi u isto toliko serija. To su, na primer, bu poziciji skleka, prednjeg, bočnog ili zadnjeg izdržaja na laktovima i stopalima, imitacija sedenja uz oslanjanje na zid.

Dinamičke vežbe poput čučnjeva, iskoraka, sklekova, penjanja i sl. ponavljamo od pet do 20 puta, broj vežbi varira od tri do pet, s isto toliko serija, a odmor između vežbi mora trajati barem jedan ili dva minuta.

Lepaisrecna.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter