Izvor:
13.11.2017 u 15:55
0

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI: Brzo hodanje je zdravije od trčanja!

Kretanje i redovno vežbanje su jako važni pre svega za zdravlje, ali i za bolju figuru. Naravno da sve zavisi od intenziteta trčanja ili hodanja, godina života i telesne težine.

Iako su zdravstvene prednosti hodanja brojne, treba imati na umu da je hodanje aerobna vežba nižeg intenziteta, u odnosu na trčanje. Stoga, ako vam je u cilju da izgubite suvišne kilograme, intenzitet hodanja ćete svakako morati da povećate. Možete hodati brže, nositi tegove, kao i koristiti ruke.

Ali, bez obzira na jednake zdravstvene prednosti, postoje situacije kada je hodanje zdravije od trčanja.

Hodanje, za razliku od trčanja (naročito dugotrajnog) ne stavlja imunološki sistem pod stres. Trčanje neće samo sagoreti masno tkivo, već i mišićno. Trčanje može uzrokovati i osteoartritis. Za razliku od trčanja, hodanje ne stavlja pritisak na kolena, zglobove i kukove, a takođe predstavlja aerobnu vežbu kojom se smanjuje rizik od nastanka raznih bolesti.

Trčanje tokom vrelih letnih dana može biti uzrok srčanog udara, mada kretanje po takvom vremenu svakako nije preporučljivo.

Takođe, dugogodišnje trčanje može uzrokovati i nastanak nepopravljivih oštećenja hrskavice.

Izvor: Story.rs
Foto: Banjaluka.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter