OSTVARITE SVOJ CILJ: Nađite partnera za vežbanje!

 

Ako i vi radite 8 do 10 sati dnevno, verovatno vam je dijeta na poslednjem mestu. Navodimo, zato, par saveta, nadajući da će vam pomoći da napokon ostvarite svoj cilj.

Dovedite kuhinju u red 

Znamo da će ovo biti užasno mukotrpno, ali pokušajte da sortirate svu hranu u vašoj kuhinji. Otarasite se one koja obiluje praznim kalorijama, a kvalitetne namirnice stavite na dohvat ruke. 

Odredite vreme za vežbanje 

Jednostavno unesite termin u podsetnik na telefonu ili ga zapišite u notes – veće će biti šanse da ćete se držati plana. 

Pripremite obroke unapred 

Odvojite par sati tokom vikenda za pripremanje obroka za sledeću nedelju, ili makar odredite od kojih namirnica ćete praviti obroke - neka budu što jednostavniji. Namirnice koje mogu da stoje par dana u frižideru biće najbolja opcija. 

Ne oslanjajte se na šećer i kofein 

Jutarnja kafa je jedno, ali ako je pijete prečesto, onda je to nešto sasvim drugo. U stresnim trenucima i tokom žurbe ljudi obično posežu za slatkišima ili slanim i masnim grickalicama kako bi na brzinu svom telu pružili energiju. Međutim, u pitanju je velika zabluda – to će vas samo učiniti još umornijim. 

Nosite zdrave grickalice svuda sa sobom 

Nosite orašaste plodove, jogurt, energetske pločice, ili bilo šta zdravo što može da stane u torbu svuda sa sobom. Ili jednostavno na poslu napunite fioku radnog stola kvalitetnim namirnicama. 

Nađite partnera za vežbanje 

Ne samo da će vam zbog toga trening brže proći, već su manje šanse da ćete preskočiti naredni znajući da vas neko čeka. 

Držite sportsku opremu kod ulaznih vrata od stana 

Ili u kolima, ili u radnom stolu na radnom mestu. U svakom slučaju – gde god će vam biti u vidokrugu i na dohvat ruke jer su veće šanse da će vas dodatno motivisati za fizičku aktivnost.

 

Izvor: B92
Foto: Twitter/FitspirationaI

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Sreda
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Serija: Kazna
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Nominacije
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro