Izvor:
14.12.2017 u 15:23
0

LEP I ZDRAV SPORT: Klizanje jača srce i pospešuje zdravlje celog tela!

Osim što ćete izgledati bolje nego ikada, srce će vam biti mnogo zdravije, a zglobovi fleksibilniji.

Stigla nam je zima, a sa njom i omiljena dečja zabava – klizanje! A zašto samo dečja? Klizanje je fantastično i za odrasle!

Starosna granica ne postoji – možete da naučite da klizate i u poznim godinama. Time možete samo da pomognete sebi, jer klizanje blagotvorno deluje na telo, i to na sledećih 9 načina:

1. Bolja ravnoteža

Popravite sposobnost ravnoteže i balansiranja kroz ovu sjajnu, zabavnu aktivnost! Prelaženje preko glatke, klizave površine brzo će vam pomoći da naučite da "ostanete na svojim nogama".

2. Veća fleksibilnost zglobova

Ako vam kolena škripe svakog jutra kad ustanete iz kreveta, klizanje može da bude pravo rešenje za vas! Sa fokusom na brzo pokretanje stopala i kolena, vaši zglobovi će imati odličan "trening" i veoma brzo postati fleksibilniji.

3. Izvajani mišići nogu

Budući da se fokusira na pokrete donjih ekstremiteta, klizanje je sjajna vežba za mišiće celih nogu. Ako vam klizanje pređe u naviku, računajte da ćete ubrzo imati izvajane noge, sa lepo oblikovanim, ženstvenim mišićima.

4. Zdravlje srca

Aerobne vežbe su veoma važne za kardiovaskularno zdravlje. Klizanje spada u aerobne treninge, kada zapravo vežbate, ali vam je toliko zabavno, da se uopšte ne osećate kao da ste na treningu!

5. Izdržljivost

Što duže klizate, treba vam sve više energije, što vam pomaže da povećate svoju snagu i izdržljivost, ne samo za klizanje, već i za druge aktivnosti koje upražnjavate u svakodnevnom životu.

6. Mršavljenje

Ako tražite način da održite svoju kilažu ili skinete koji kilogram, klizanje je jedan od najboljih načina, piše Healthfitnessrevolution.com. Sat vremena na klizaljkama sagoreva od 300 do 650 kalorija!

7. Zbogom stresu

Redovna fizička aktivnost poput klizanja može da vam pomogne da stanete na put posledicama stresa. Klizanje je jedan od najzabavnijih načina da vežbate, naročito ako klizate napolju, gde imate i lep pogled na divne prirodne pejzaže.

8. Izgradnja mišića celog tela, zdraviji zglobovi

Klizanje je jedan od retkih sportova koji aktiviraju sve veće grupe mišića, ali i zglobove, koji će vremenom postati sve fleksibilniji i zdraviji. Klizanje su lekari ocenili kao zdravije i efikasnije odtrčanja i vožnje bicikla!

9. Mentalne vežbe

Svež vazduh u kojem možete da uživate dok klizate, kao i društvo prijatelja ili porodice koji mogu da pođu sa vama i pridruže vam se u klizanju, pomažu da izbacite sav napor i stres koje je vaše telo pretpelo tokom radne nedelje, kao i da opustite i odmorite mozak.

Kurir-stil.rs
Foto: Youtube/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter