Izvor:
22.12.2017 u 22:09
0

OSLOBODITE SE PANIKE: Jutarnji rituali za opuštanje!

Oni koji su skloni strepnji i panici iz iskustva znaju da sve počinje već ujutru – odmah po buđenju. Postoje, međutim, stvari koje možemo da uradimo ujutru, koje pomažu da se smirimo i na mnogo opušteniji način započnemo dan.

Dišite polako i duboko. Čim ustanete, sedite u krevet i svesno duboko udahnite nekoliko puta, a potom nastavite da jedan minut dišete sporijim ritmom. Na primer, duboko i polako udišite na nos dok izbrojite do 10, a potom polako izdišite na usta, takođe 10 sekundi. Čim se smiri dah, smiruju se i misli i osećanja.
Pređite u meditaciju. Ova vežba disanja je odličan uvod za kratku vežbu meditacije koja zahteva samo vašu voljnost da je uradite i vašu svesnu pažnju. Nakon što ste minut disali lagano, zatvorite oči i nastavite da dišete sasvim prirodno, ali tako da budete potpuno svesni svakog svog udaha i izdaha. Pošto ispratite nekoliko udaha, neminovno će vam pažnja odlutati i počećete da mislite o ko zna čemu; ali čim toga postanete svesni, opet svesno i namerno vratite pažnju na dah. To je veoma jednostavna ali efikasna vežba meditacije, možete da je radite 5-10 minuta.
Uputite zahvalnost. Nakon vežbe meditacije, svesno pomislite na stvari za koje ste zahvalni. Bilo da se radi o tome da ste zahvalni što imate srećnu porodicu, ili posao, ili neku priliku da napredujete – odaberite nešto pozitivno i svesno osetite da ste zahvalni za to. Fokusiranje na svetlu stranu života i zahvalnost značajno pomaže da steknemo unutrašnji mir.
Uradite nekoliko fizičkih vežbi. Ako je i nakon dubokog disanja i meditacije u vama preostalo još tenzije ili neiskorišćenog adrenalina, vežbanje je idealan način da ga potrošite. Uradite nekoliko energičnih vežbi istezanja, ili izađite u kratku brzu šetnju, a još bolje, kratak džoging. Kad se nakon toga istuširate, imaćete mnogo više energije, mira i pozitivnog entuzijazma da počnete sa svojim svakodnevnim obavezama.
Odaberite jedan cilj. I još jedna stvar. Osobe koje su sklone strepnji obično se rasplinjuju – prave sebi kilometarske liste obaveza, pa kad pomisle na njih, uhvati ih panika. Da biste to sprečili, odaberite jedan cilj – jedan glavni cilj za taj dan. Koncentrišite se i mislite prevashodno na njega – i videćete da ćete uspeti da uradite ne samo to, već usput i podosta drugih stvari koje možda niste ni očekivali da ćete stići!

Zdravahrana.com
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter